KıbrısSürmanşet

Bengihan: Hemşirelerimiz ruhen ve bedenen çok yıprandı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan hemşirelerin, toplum sağlığı için gösterdiği büyük fedakarlığın, hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyeceğini söyledi

Bengihan: Hemşirelerimiz ruhen ve bedenen çok yıprandı

12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle mesaj yayımlayan KTAMS Başkanı Bengihan, sağlık sistemindeki aksaklıklar ve özellikle personel eksikliği nedeniyle çok ağır iş yükü altında ezilen hemşirlerin, pandemi sürecinde bedenen ve ruhen çok yıprandıklarını vurguladı.

Bengihan’ın mesajının tamamı şöyle:

“Hemşirelerimizle birlikte her yıl büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladığımız 12 Mayıs Hemşireler gününü bu yıl da maalesef Korona Virüs salgını nedeniyle coşkulu bir şekilde kutlayamıyoruz.

Ancak Hemşirelerimizin bu salgın sürecinde almış oldukları risk, göstermiş oldukları üstün gayret ve fedakarlık bu günü bir o kadar daha önemli ve anlamlı kılmıştır.

Sendikamızın her zaman vurguladığı gibi; Hemşirelik en kutsal mesleklerden biridir. Çok büyük özveri gerektiren bu mesleğin önemi içinden geçtiğimiz salgın sürecinde bir kez daha çok açık bir şekilde görülmüştür.

Bu zorlu süreçte gecesini gündüzüne katan, ailesini, çocuklarını, kendi sağlıklarını ikinci planda tutarak toplum sağlığı için her şeylerini ortaya koyan Hemşirelerimiz tam bir kahramanlık örneği sergilediler.

Salgınla mücadele sürecinin başarı ile yürütülmesinde Hemşirelerimizin katkısı çok büyüktür.

Sağlık sistemindeki aksaklıklar ve özellikle personel eksikliği nedeniyle çok ağır iş yükü altında ezilen Hemşirelerimiz, pandemi sürecinde bedenen ve ruhen çok yıpranmışlardır.

Toplum sağlığı için gösterdikleri büyük fedakarlığın hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyeceği çok açıktır.

Tüm Hemşirelerimizin Hemşireler Gününü kutlarken; insan hayatı için verdikleri çok değerli emeğin karşılığını aldıkları, Hemşireler Gününü coşku ve heyecanla kutlayacakları çalışma koşulları ve yaşam şartlarına kavuşmaları için Sendikamızın tüm gücü ile mücadele edeceğini vurgularız”











Başa dön tuşu