EkonomiKıbrısManşet

Tatar: 5-10 yıl içinde 2-3 milyon turist gerçekçi bir hedef

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın turizmin 2020-2030 stratejik planının belirlenmesi amacıyla düzenlediği “Turizm Şurası”, yurt içi ve yurt dışından paydaşların katılımıyla başladı

Başbakan Tatar: “direkt uçuşlar için girişimler sürdürülecek”

KKTC Turizmi Geleceğini Planlıyor” sloganıyla Girne Karakum’daki Vuni Palace Otel’de yer alan şura, yarın tamamlanacak.

Şuranın açılışına Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bakanlar, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Serdar Çam, bazı parti başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Başbakan Ersin Tatar, turizmi daha da geliştirebilmek için Kuzey Kıbrıs’ın çevre, tarih ve kültürünün dünyaya daha iyi anlatılması gerektiğini ifade etti.

Sektör paydaşlarının üreteceği yaratıcı fikirlerden yararlanmanın Hükümete düşmüş bir şey olduğunu iddia eden Başbakan Tatar, yeni fikirleri yaratmanın öneminin vurguladı.

“5-10 yıl içinde 2-3 milyon turist gerçekçi bir hedef”

Kuzey Kıbrıs’ta yılda 1.3 milyon turist ağırladıklarını söyleyen Tatar, gecelemenin de önemli olduğunu, nitelikli, harcama gücü yüksek ve daha uzun geceleme yapabilecek turist getirmek gerektiğini vurguladı.

Başbakan Tatar, Kuzey Kıbrıs’ın 5-10 yıl içerisinde yılda 2-3 milyon turist yakalamasının, gerçekçi bir hedef olduğunu iddia etti.

“Sağlık ve spor turizmi geliştirilmeli”

Ülkedeki turistik tesislerde çalışan yerli işgücünün oranında bazı sıkıntılar olabileceğini, meslek okullarında daha fazla turizme ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Tatar, devlet politikası yapma noktasında çalışmalarının devam ettiğini, sağlık turizmi, spor turizminin de daha çok geliştirilebileceğini ifade etti.

Ülkedeki rakam ve yatırımlara bakıldığında turizmin gelişmekte olduğunun görüldüğünü kaydeden Başbakan Tatar, direkt uçuş sayesinde turist sayısının 5 milyona çıkmasının da mümkün olduğunu ancak Güney Kıbrıs’ın bunu engellediğini vurguladı.

“Seyahat özgürlüğünün kısıtlanması kabul edilemez”

KKTC’ye direkt uçuşlar için girişimleri sürdürdüklerini kaydeden Başbakan Tatar, KKTC’ye yılda 4 milyon geliş gidişin olduğunu, seyahat özgürlüğünün kısıtlamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.











Başa dön tuşu