KıbrısManşet

Özkıraç: El-sen’in 8 görev şehidi var. Bizi başka örgütlerle karıştırmasınlar

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, El-sen’in sokağı seven bir örgüt olduğunu, yapılması planlanan elektrik zammının, sendikanın sahaya inmesiyle engellendiğini söyledi

Özkıraç: El-sen sokağı seven bir örgüttür

Özgür Haber’de Pınar Barut’un sorularını yanıtlayan Özkıraç, sendika olarak kavgalarının Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile değil, bu ülkeyi yönetirim iddiasında olan 3-5 kişinin yaptıklarıyla olduğunu söyledi.

Özkıraç sendikanın, süresiz greve gitmesinin ardından önerilerinin kabul edildiğini ve bu yüzden grevi sonlandırdıklarını hatırlattı.

Elsen 1990’lı yıllardan bu yana sokakta olan bir sendika olduğunu ve sokağı seven bir örgüt olduğunu belirten Özkıraç, “Biz greve çıkmadan 6 maddelik önerilerimizi sunduk, toplumu incitecek bir şey yapmaktan hep sakındık. Ama bize geri dönüş yapılmadı ve bu yüzden greve gittik” dedi.

“Son eylemlerde şiddetli bir öfke vardı”

Sendikanın son eyleminde, Ekonomi Bakanlığı’nın camlarına pet şişeler fırlatılması ve kurum önünde de ateş yakılması konusuna da değinen Özkıraç, orada bir öfke olduğunu söyledi.

Özkıraç, “Son eylem şiddetliydi evet. Çünkü artık bir öfke var. Grev ateşi yaktık diye itfaiye çıkardılar. Bakanlığı önüne gittik 10 tane genç polis koydular kapıya girmeyelim diye. İsteseydik girerdik ama öfkeyi körüklemek istemedik” ifadelerini kullandı.

“Kıb-tek’in en büyük sorunu yatırım yapılmamasıdır”

Hukuka uygun ve şeffaf uluslararası ihalelerle kuruma yatırım yapılmasını istediklerini belirten Özkıraç, en büyük eksiğin yatırım yapılmaması olduğunu kaydetti.

Özkıraç, AKSA’ya her yıl 26 milyon Dolar kira bedeli ödenediğini, üstüne yakıtının da alındığını söyleyerek, “Biz yetkililere diyoruz ki; çekin AKSA’yı ya da sözleşmelerini revize edin ve Kıb-tek’e yatırım yapın. Ama Arıklı gitti AKSA’nın sahibi ile gizlice görüştü. Ne konuştuysa konuştu ama bir kelime bile açıklama yapmadı. Sonra da öfkeleniyorsunuz diyorlar, e öfkelenmeyelim de ne yapalım?” dedi.

“El-sen’in 8 görev şehidi var. Bizi başka örgütlerle karıştırmasınlar”

Kıb-tek’in bu ülkeyi vatan bilen herkesin öz değeri olduğunu ifade eden Özkıraç, El-sen olarak, yatırımlara da karışacaklarını, yapılmadığında da ses çıkaracaklarını vurguladı.

Özkıraç, “El-sen’in 8 görev şehidi var. Bizi başka örgütlerle karıştırmasınlar” dedi.

“Elektrik zammı bizim mücadelemizle durduruldu”

Kıb-tek’in 640 çalışanı olduğunu ve artık çalışanların da yaşananlardan öfke duyduğunu söyleyen Özkıraç, hayatın her alanında zam yapıldığını ve buna sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Özkıraç, “Bu koltuklar ve bu kurumlar kimsenin malı değildir. Elektrik zammı bizim mücadelemizle ve sahaya inmemizle durduruldu. Bakanlar gider gelir. Biz her bakan geldiğinde gider ziyaret eder ve sıkıntılarımızı anlatırız. Ambarlar boşsa söyleriz, yatırım gerekiyorsa iletir ve uyarırız. Bizlerin görüşlerini araştırıp Kurum için gerekli yatırımı yapan her bakana biz destek olmayı da biliriz” dedi.

Özkıraç son olarak şunları söyledi:

“El-sen olarak bizim kaybedecek bir şeyimiz yoktur. Biz kurum olarak bu ülkedeki her haneye, her bakanlığa, her işletmeye elektrik veriyoruz ama yetkililer bize randevu bile vermiyor.

İlahiyat okuyan adam ekonomiden ne anlar? Biz kurumun alacaklarının peşindeyiz. Bu parayı alıp da cebimize koymayacağız. Yatırım için kullanılmasını sağlayacağız. O yüzden kimse El-sen’i küçümsemesin”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu