KıbrısManşet

Özkıraç: Belediyelerin borcu silinecekse, tüm halkın borçları da silinsin

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, yapılması planlanan elektrik zammının, sendikanın sahaya inmesiyle engellendiğini söyledi

Özkıraç: Belediyelerin borcu silinecekse, tüm halkın borçları da silinsin

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, belediyelerin elektrik borçlarının silineceğini öğrendiklerini belirten Özkıraç, bu kararın neye göre alındığını sorguladı.

“Belediyelerin borcu silinecekse, tüm halkın borçları da silinsin” ifadelerini kullanan Özkıraç, bunu asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

Özkıraç, “Borcu olan herkes borcunu ödeyecek. Belediyelere 120 ay taksit yapılacakmış. Böyle bir şey olur mu? O zaman esnaf da çıkıp derse ben de isterim borcum silinsin, ne olacak?”

“Erhan Arıklı kimin borcunu nasıl silecek?”

Özkıraç, ülkedeki birçok sektörün Kıb-tek’e elektrik borcu olduğunu, belediyelerin borçlarını 120 ay taksitlendirme kararının ardından, otellerin ya da esnafın da aynı talebi yapması durumunda ne yapılacağını sordu.

Özkıraç, “Arıklı bu kararı alırken, yarın oteller, esnaf ve iş yerleri de çıkıp benim de borcumu sil derse ne yapacak? Silecek mi? Kime göre, neye göre, ne gerekçeyle silecek? Kıb-tek kimsenin babasının çiftliği değildir” dedi.

“Arıklı’ya giydirilen gömlek Kıb-tek’i satma gömleğidir”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın, bu ülkenin insanını sevmediğini ve bunu da her hareketinde her cümlesinde ırkçılık yaparak belli ettiğini söyleyen Özkıraç, Arıklı’nın kurumu özelleştirmeye çalıştığını vurguladı.

Kıb-tek’in özelleştirilmesinin, ‘su’daki özelleştirmenin aynısını yaşamak demek olduğunu söyleyen Özkıraç, “Kıb-tek bir kamu görevi yapıyor. Birçok ekonomik sıkıntı çeken insanın elektriğini kesmiyor. Ama özelleştirilirse, bu ülke insanının zararına olacak. Bizim derdimiz budur” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu