KıbrısManşet

Çavuşoğlu: İmalatçıya kolay kolay teşekkür etmem ama…

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 3 milyon TL’lik hellim alıp, Sosyal Hizmetler Dairesi üzerinden ihtiyaçlı vatandaşlara dağıtıldığını söyledi

Çavuşoğlu: 3 milyon TL’lik hellim alıp dağıttık

BRT’de katıldığı “Manşet +” programında konuşan Çavuşoğlu, ihtiyaçlı vatandaşlara hellim dağıtılması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, süt fazlasını pazarlayabilmek için hayvancı, imalatçı ve devletin elini taşın altına koyduğunu belirterek, 3 milyon TL’lik hellim alıp sosyal hizmetler dairesi üzerinden ihtiyaçlı vatandaşlara dağıtıldığını söyledi.

“İmalatçıya kolay kolay teşekkür etmem ama…”

Kendisinin imalatçıya kolay kolay teşekkür etmediğini ancak bugün bu olaya katkı koyan imalatçılara minnet duygularını dile getirmek istediğini kaydeden Çavuşoğlu, imalat sektörü içerisindeki bazı söylemlere ise tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, bazı imalatçıların bu dönemde gerçekten ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini fakat bir kesim imalatçıların ellerini taşın altına koymak yerine taşın üzerine çıkıp daha da işleri zorlaştırma yolunu tercih ettiklerini söyledi.

“Avantaj yaratılması gibi bir durumun söz konusu değil”

Bu kesime ciddi tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, kesinlikle herhangi bir kişi veya işletmeye ayrıcalık tanıyarak avantaj yaratılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve olamayacağını söyledi.

Süt üreticilerinin litre başı ürün fiyatında fedakarlık gösterdiğine, imalatçıların kilo başında aynı yaklaşımı sergilediğine, devletin de alımı gerçekleştirerek katkıda bulunduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, günün sonunda herkesin fedakarlıkta bulunarak sektörün devamı yönünde önemli işler yaptığını ifade etti.

Çavuşoğlu, büyük-küçük tüm imalatçıların katkı koyarak zararı paylaşmasının önemini de vurguladı.

(BRT)











Başa dön tuşu