KıbrısSürmanşet

Tatar: Gençlerimizin başarısı, devletimizi taçlandıracaktır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 33 spor federasyonundan sporcularla çevrim içi görüşme gerçekleştirdi

Tatar: Gençlerimizin başarısı, devletimizi taçlandıracaktır

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, başarılı gençler yetiştirilmesinin önemine dikkat çekerek, gençlere sahip çıkılmasının gerekliliğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, genç nesillerin yetiştirilmesinde eğitimin rolünün altını çizdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilen bir bayram olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, KKTC’de Kıbrıs Türklerinin egemenliği altında güven içerisinde yaşamak için verilen kutsal mücadelede gençlerin başarılarıyla KKTC devletinin taçlanacağını söyledi.

“Spor federasyonlarıyla iç içeyiz”

Başbakanlığı döneminde iç içe olduğu spor federasyonlarıyla bugün de Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan komiteler vasıtasıyla sıkı bir iş birliği içerisinde olunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere sahip çıkarak başarılarının daim olması için verilen mücadelenin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı, KKTC’nin bağrından çıkan ve tüm dünyaya Kıbrıs Türkü’nün sesini duyuran gençlerin milli davaya yapmış olduğu katkılardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“Bu başarı, KKTC halkının kendi içerisindeki dinamiklerle ortaya çıktı”

Başarılı oldukça, Kıbrıs Türkü’nün sesinin dünyaya daha çok duyurularak haklı davaya daha fazla sahip çıkılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC halkının kendi içerisindeki dinamiklerle ortaya çıkan birçok alandaki olumlu tablonun Kıbrıs Türk halkının başarısı olduğunu vurguladı.

Tatar, egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki devletin iş birliğine dayalı bir çözüm modelini masaya koyarak egemenliğe sahip çıktıklarını iddia ederek, KKTC’ye sahip çıkılmasının Kıbrıs Türk halkının refah ve güvenliğinin teminatı olduğunu öne sürdü.











Başa dön tuşu