EkonomiKıbrısManşet

3 Haziran’da ülkeye girişlerinin sağlanmasına dair karar halen alınmadı

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) turizm açılımına dair çift aşı veya çift PCR negatifliği taşıyan turistlerin 3 Haziran itibariyle ülkeye girişlerinin sağlanmasına dair kararın halen daha alınamamış olmasının son derece düşündürücü ve vahim bir durum olduğunun altını çizdi

KITSAB: Bütün yük Ataoğlu’nun omuzlarında

Yapılan açıklamada, yurttaşların turist olarak gerçekleştirecekleri yurtdışı ziyaretleri sonrasında yurda girişte uygulanacak kuralların ne olduğu hususu da halen daha belirsizliğini koruduğunun ifade edildiği açıklamada,  hükümetin turizm açılımı hususundaki bütün yükü Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun omuzlarına bırakmış olmasının kabul edilebilir bir tutum olmadığı da vurgulandı.

“Geçiş noktaları için ivedi adım atılsın”

KITSAB açıklamasında, hükümetin 3Haziran tarihine yönelik turizm açılımı ve geçiş noktaları hususundaki gerekli adımların ivedi olarak atılması da talep edildi.

İşte KITSAB’ın açıklamasının tamamı:

18 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında turizm açılımına dair çift aşı veya çift PCR negatifliği taşıyan turistlerin 3 Haziran 2021 itibariyle ülkeye girişlerinin sağlanmasına dair kararın halen daha alınamamış olması son derece düşündürücü ve vahim bir durum halini almıştır.

Diğer taraftan ülke ekonomisi ve turizmi için son derece hayati öneme haiz olan kara sınır kapılarının açılması ile ilgili siyasi kararlılık ve irade göstermesi gereken siyasi makamların bu hususta topluma liderlik yapmak yerine komitelerin ardına saklanarak açılımı ötelemeye çalıştığı gözlemlenmektedir. Kıbrıs Rum tarafının kapıların açılması hususunda ortaya koyduğu istek ve irade dikkate alındığında bu durumun kendi elimizle kendi toplumumuza uyguladığımız bir çeşit ambargo halini almaya başladığı anlaşılmaktadır.

Tüm bu olumsuzlukların yanı sıra yurttaşlarımızın turist olarak gerçekleştirecekleri yurtdışı ziyaretleri sonrasında yurda girişte uygulanacak olan kuralların ne olduğu hususu da halen daha belirsizliğini korumaktadır.

Hükümetin turizm açılımı hususundaki bütün yükü Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu’nun omuzlarına bırakmış olması kabul edilebilir bir tutum değildir.

Bu hususta Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) olarak hükümetin 3 Haziran 2021 tarihine yönelik turizm açılımı ve kara sınır kapıları hususundaki gerekli adımların ivedi olarak atılmasını talep eder yaşanan ve/veya yaşanacak tüm olumsuzluklardan başta Başbakan Sayın Ersan Saner’i ve hükümetini sorumlu tuttuğumuzu kamuoyu nezdinde tüm ilgili taraflara saygı ile duyururuz.











Başa dön tuşu