KıbrısManşet

Harmancı: Sine-i millete dönemiyorsanız o zaman meclisi kilitleyin

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı meclisten, memlekete mollaları, hacıları, hocaları getirecek bir karar çıktığını söyleyerek, “Bu insanlar ibadet mi edecek? Lobi mi yapacak? Din tacirliği mi yapacak? Nedir gerekçe?” diye sordu

Harmancı: Sine-i millete dönemiyorsanız o zaman meclisi kilitleyin

Özgür Haber‘de Pınar Barut‘un sorularını yanıtlayan Harmancı hükümetin, işine gelmediği her konu için ‘Pandemiden dolayı’ diyerek aklımızla dalga geçtiğini söyleyerek, seçimi itelemek, ötelemek için oradan oraya sardığını belirtti.

Harmancı, meclisteki durumu şu sözlerle açıkladı:

“3 muhalefet vekili istifa ediyor, bağımsızız diyor ama UBP ile kol kola girip destek veriyor.
Biri çıkıp diyor bu partide hırsızlar tecavüzcüler var, suç örgütüdür diyor sonra da üstüne yatıp devam ediyor.

Bu ülkeyi bu kaostan kurtarmanın bir sürü yolu var. Sine-i millete dönemiyorsanız o zaman meclisi kilitleyin.

Meclistekilerin küçük çıkarları için kişisel işlerini halletmek için oralarda duruyorlar. Bu ülkenin tek derdi onların çıkarları değildir”

“Ama itibarları, kullandıkları arabalar, yaşadıkları hayatlar çok önemlidir”

Devletin şu an için hayatın hiçbir alanında olmadığını ve bir çanta patates dağıtmakla da sosyal devlet olunmayacağını belirten Harmancı, her gün LTB Kadın Sığınma Evi’nde, sosyal devlet olmamasından dolayı çok şeye şahit olduklarını anlattı.

Harmancı, “Ama itibarları çok önemlidir. Kullandıkları arabalar, yaşadıkları hayatlar. UBP hükümeti şekerci dükkânına girmiş çocuk gibidir. O Başbakanlık makamında kim kalacaksa o şekerleri o dağıtacak. O yüzdendir bu güç savaşı” dedi.

“1 yıllık ikamet izni ile bir tarikat üyesi ne yapacak bu ülkede?”

Harmancı, hükümet koltuğunda oturanların, o koltuğun gerekliliği olan yasaları ve tüzükleri bile bilmediklerini ve bunun en büyük örneğini dün mecliste gördüklerini söyledi.

“Bu memlekete mollaları, hacıları, hocaları getirecek bir karar çıktı meclisten” diyen Harmancı, bunun rahmetli Dr. Fazıl Küçük’ün kemiklerini sızlattığından da emin olduğunu ifade etti.

Harmancı, “1 yıllık ikamet izni ile bir tarikat üyesi ne yapacak bu ülkede? İbadet mi edecek? Lobi mi yapacak? Din tacirliği mi yapacak? Nedir gerekçe? Bunun inanç turizmi ile ne ilgisi alakası var?

Bu tamamen oradaki insanların hassasiyetini ve oylarını kazanmak için yapılan bir yasadır. Tek şeyh, Nazım da değil unutmayalım.

Sayın Cumhurbaşkanı da Lefkoşa içinde bir dergâha gitmişti seçim öncesi. Farklı kültürlerle bir arada yaşıyoruz ve bu insanların farklı inançları var diye. Ama bu gibi kararlar tamamen seçime yönelik kararlardır” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber
‘Link verilmeden kullanılamaz’











Başa dön tuşu