KıbrısManşet

Tatar: Tarımsal faaliyetlere yeni bir ivme kazandırılıyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’a Türkiye’den su getirilmesi projesinin yıllarca bir hayal olarak görüldüğünü ancak çok yoğun çalışmalarla hayata geçirildiğini kaydettiğini,  bu projenin hayata geçtiğini görmenin kendisi için bir gurur, mutluluk olduğunu söyledi.

Tatar: Emeği geçenlere teşekkürler

“KKTC Sulamaları İletim Tüneli Işık Görünme Töreni”nde konuşan Tatar, bir projeye başlamanın en zor nokta olduğunu, Anamur’da projenin gerçekleştirilebilmesi için 3 köyün tahliye edildiğini kaydeden Tatar, köy halkına ve emeği geçenlere teşekkürlerini, sevgilerini iletti.

Geçen yıl Türkiye’den su getirilen hatta meydana gelen arızanın Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteği, yoğun ve zor çalışmalarla giderildiğini ve tekrar su verilmeye başlandığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, kesinti döneminde Anadolu’dan KKTC’ye akan suyun ne kadar kıymetli olduğunu gördüklerini söyledi.

“Suyun tekrar akmaya başlaması büyük bir başarı”

Kesinti sırasında Kuzey Kıbrıs’ın susuz kalındığını, tarımda ciddi aksaklıklara sebebiyet verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, pandemi ve olumsuz hava koşullarına rağmen süratli şekilde gerçekleştirilen tamiratla suyun tekrar akmaya başlamasının büyük başarı olduğunu vurguladı.

Tatar, bugün bu tünelin açılışıyla hem Güzelyurt hem Mesarya Ovalarının Anadolu suyuyla buluşmasıyla toprağın veriminin artacağını ve tüm tarımsal faaliyetlere yeni bir ivme kazandırılacağını kaydetti.

Tatar, “Yürekten teşekkür ederim ve bu çalışmaların KKTC’ye hayırlı olacağına yürekten inanırım,  yapılan bu çalışmayla ülke içinde yeni pompalama ve yeni borularla çeşmelerimizden akan Anadolu suyunun tarımda da yaygınlaştırılması tarımsal faaliyetlerimizde gelişme ve halka umut olacaktır” diye konuştu.

Egemen KKTC’deki yapının ve devletin Anavatanı Türkiye ile yaptıkları çalışmalarla güçlenmesinin, ekonominin büyümesinin kendilerini mutlu edeceğini ve geleceğe güvenle bakmaları açısından kendilerine  cesaret verdiğini dile getiren Tatar, bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını diledi ve memnuniyetini ifade etti.











Başa dön tuşu