KıbrısManşet

Çavuşoğlu’ndan Erdoğan’a: Tarihi yazdıran ekranda

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “KKTC Sulamaları İletim Tüneli Işık Görünme Töreni”nde yaptığı konuşmada, törene görüntülü katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a “Tarihi yazanlar burada, tarihi yazdıran ekranda” ifadesini kullandı

Çavuşoğlu: Büyük bir fikrin ve fedakarlığın ürünü

Büyük bir fikrin ve fedakarlığın ürünü olan KKTC içme-sulama yatırımlarıyla ilgili gelinen aşamaya dikkat çeken Çavuşoğlu, projenin, birinci aşamasının içme suyu, ikincisinin ise ekonomik  Kuzey Kıbrıs’ın çorak topraklarını yeşertmek ve insanını kalkındırmakla ilgili olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, bu yatırımın KKTC’nin kaderini değiştireceğini belirtti.

“Daha ileriye gideceğiz”

“74’te burada var olmaya başladık, şimdi 2021’de ekonomik olarak dünyayla yarışabilecek noktaya gelmek için her türlü gayreti burada görmekteyiz” diyen Çavuşoğlu, “Buradaki halk, susuz kaldığında suyunu Anadolu’dan almaktadır, arpasız kaldığında hayvancı, arpasını Anadolu’dan almaktadır. Balyası kalmayan hayvancı Anadolu’dan beklemektedir. Borusu kırılsa Anadolu’dan beklemektedir, yolu bozulsa Anadolu’dan beklemektedir” şeklinde konuştu.

Bu nedenle başta TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TC yetkililerine teşekkür eden Çavuşoğlu, “Ne zaman bir şeye ihtiyacımız varsa, yanımızdadırlar. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da… Kıbrıs Türk Halkı da her zaman Anavatan’ın yanında olmaya devam edecektir. Anavatandaki sevinçlere, üzüntülere ortağız. Yolumuz hep birliktedir” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Halkının Türkiye ile çok daha ileriye gideceğine belirten Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Halkı’na açılan kucak ve samimiyet için teşekkür etti.











Başa dön tuşu