KıbrısManşet

Akansoy: Tatar üzerinden “kardeşlik algısı” yaratılması mümkün değil

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Türkiye’den adaya gelen yetkililerin “kardeşlik” ifadesine işaret ederek, Görüşlerinizi kardeşlik adına dayatmaktan vazgeçiniz vurgusunu yaptı

Akansoy: “Kardeşlik”, tarafların aldığı kararlara karşılıklı saygı duyulmasıdır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy,  “Kardeşlik”, tarafların aldığı kararlara karşılıklı saygı duyulması ve bu saygı temelinde birlikte yol alınması olduğunu kaydetti.

Akansoy, toplumsal güvenin inşa edilmesi ancak böyle mümkün olacağını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar üzerinden “kardeşlik algısı” yaratılmasının mümkün olmadığını söyledi.

İşte Akansoy’ın sosyal medya paylaşımı:

Toplumsal güvenin inşa edilmesi ancak böyle mümkündür. Sn.Tatar üzerinden “kardeşlik algısı” yaratılması mümkün değildir.Görüşlerinizi kardeşlik adına “dayatmaktan” vazgeçiniz. 1990’lı yılların ayrılıkçı söylemleri ve açık müdahaleler ile değil, Kıbrıs Türk halkına ve siyasi iradesine saygı duyarak, bu iradeyi destekleyerek ilişkiler gelişebilir.

Ne Kapalı Maraş’ta hamle hazırlıkları ne de başka oldu bittilerle sürdürülemez olan statükoyu aşmak mümkün değildir. Kıbrıs Türk demokratik düzenine, hukukun üstünlüğüne ve çok partili siyasi sitemine saygı duymak temel bir konudur. Kıbrıs’ta ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde çözüm, Kıbrıs, Türkiye ve bölge halkları için tek çıkar yoldur.











Başa dön tuşu