KıbrısManşet

Kıbrıs sorunu ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Lefkoşa Büyükelçisi Judith Gale Garber, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’ya nezaket ziyaretinde bulundu

Harmancı, LTB Kadın Sığınma Evi hakkında bilgi verdi

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, şehre kazandırılan yeni LTB Kadın Sığınma Evi ile ilgili olarak Büyükelçi Garber’e detaylı bilgi verdi. Görüşmede ayrıca Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Geçiş noktalarının karşılıklı açılması ile ilgili olarak Güney Lefkoşa Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis ile online bir toplantı gerçekleştireceklerini belirten Başkan Harmancı, kapıların açılmasının ekonomik anlamda her iki toplumun yararına olacağına vurgu yaptı.

Yorgacis’e, geçiş noktalarının olduğu alanlara Hızlı Test Merkezleri’nin kurulması yönünde öneride bulunacaklarını da kaydeden Harmancı, sınır kapılarının açılmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyacağını belirtti.

ABD Lefkoşa Büyükelçisi Judith Gale Garber ise ziyarette yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de Kıbrıs’ta bir çözüm için, her iki toplumu cesaretlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Büyükelçi Garber ayrıca, LTB tarafından yürütülen kadın, çocuk ve özel gereksinimli bireylere yönelik projeleri takdir ettiğini söyleyerek çalışmalarından ötürü Başkan Harmancı’ya teşekkür etti.











Başa dön tuşu