KıbrısManşet

Özersay: Demokrasiye inananlar konunun peşini bırakmamalı

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Youtube üzerinden yapılan bazı yayınlar kapsamında siyaset ve mafya bağlamında Kıbrıs’ın kuzeyiyle bağlantılı bazı isimlerin dile getirildiğini söyledi. Bunların araştırılması gerektiğini dile getiren Özersay özellikle Kutlu Adalı bağlamında söylenenlerin hafife alınacak şeyler olmadığını söyledi

Özersay: Ciddi bir gelişme

Olay yaşandığında Kutlu Adalı’ya yakın bir yerde yaşadığını, vurulduğunda silah seslerini duyduklarını ve oraya koştuklarını Cumhuriyet Meclisi’nde anlatan Özersay, demokrasiye inanan kimsenin konunun peşini bırakmaması gerektiğini ifade etti.

Yıllardır bu isimlerin zaten zikredildiğini, basında çeşitli iddialar şeklinde dile getirildiğini söyleyen Özersay, bu anlamda ortada şaşıracak bir konu olmadığını ancak şu anda tanık olduğunu söyleyen birisi olduğunu, bunun ciddi bir gelişme olduğunu söyledi.

“Konunun üzerine gidilmeli”

Bu kişilerin önceden bir görev verdiği ancak bu görevi yerine getirememiş olduğu dile getirilen kişinin tutuklandığını söyleyen Özersay, konunun araştırılması gerektiğini kaydetti. Bu konuda bir ilerleme kaydedilmezse hükümetin hicap duyması gerektiğini dile getiren Özersay, ülkenin itibarı açısından bile olsa konunun üzerine gitmek gerektiğini belirtti.

Bu sabah HP adına bu konuda Polis Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını da anlatan Özersay, TC-KKTC arasında bulunan Adli Yardımlaşma Anlaşmasının ilgili maddelerini de bu başvuruda hatırlattıklarını söyledi.

İlgili anlaşmada suç ihbarı başlıklı bir bölüm olduğunu anlatan Özersay, dünkü iddialarla ilgili Türkiye’de kavuşturma başlatılması için hükümetin bir başvuru yapıp yapmayacağını sordu.

Şu anki Polis Genel Müdürlerinden birinin ilgili kovuşturmada yer alan polislerden olduğunu anımsatan Özersay, dün itibariyle ortaya çıkan tek meselenin Kutlu Adalı cinayeti olmadığını kaydetti.

“Ülkenin adı kara para ve uyuşturucuyla anılmamalı”

Ülkenin adının kara para ve uyuşturucu iddiaları ile anılmaması gerektiğini ifade eden Özersay yaptıkları başvuruda bu konunun da yer aldığını dile getirdi.
Özersay, ismi geçen kişilerin ifadelerinin alınmasının önemine değindi, Mali Polisin de acilen görevlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili adı verilen kişinin dün itibariyle gözaltına alındığını söyleyen Özersay, tüm adı geçenlerle ilgili de suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.

7 Nisan 2020’de salgın nedeniyle üreticilerin süt bedellerinin ödenebilmesi için Kalkınma Bankasından 20 milyon TL kredi kullandırılması kararı alındığını anımsatan Özersay, bunun üzerine yeni borçlanma kararları alındığını dile getirerek, salgın başında geçerli bir neden olsa da sonrasındaki gibi borçlanmalar nedeniyle Kalkınma Bankasının zor durumda bırakıldığını ifade etti.











Başa dön tuşu