Kıbrıs

Eğitim 1 Eylül’de online, 14 Eylül’de yüzyüze olarak başlıyor

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Sağlık Bakanı Ali Pilli tarafından düzenlenen basın toplantısında yeni eğitim döneminin nasıl başlayacağı konusunda açıklama yapıldı

Uzun zamandan beri beklenen sorulara cevap verebilmek ve 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılının açılış tarihini ve nasıl açılacağını kamuoyuyla paylaşmak bu toplantıyı düzenlediklerini söyleyen  Çavuşoğlu, “Toplantımızın amacı, 10 Mart 2020 tarihinde, Kovid-19 mücadelesi kapsamında, ülkemize bu mücadelesinde destek olabilmek için Saglık Bakanlığı’mızda birlikte aldığımız ortak kararı, Bakanlar Kurulu’nda onaylatmamızla birlikte etkin ve basarılı bir süreç yönettik” dedi.

Bu süre içinde egitimde ciddi kayıplar yaşandığına dikkat çeken Çavuşoğlu, bunları ortadan kaldırabilmek adına online eğitim terminolojisini ülkeye taşıyarak, gönüllü öğretmenlerle mücadele ettiklerinin altını çizdi.

Çavuşoğlu, “İçinde bulunduğumuz öğretim yılını degerlendirirken, okulların tatil edildiği ve maaşların kesildiği bir dönem olduğunu hatırlatmak isterim. Gönüllülük esasına dayanarak, karanlık bir ortamda aydınlığa çıkabilmek adına, öğretmenlerimiz gün oldu kolonya üretti, gün oldu maske ve dezenfektan üretti, gün oldu online derslerini hazırladı ve sundu. Tüm öğretmenlerimizi bir kez daha selamlıyorum” diye konuştu.

42 sayfalık kitapçık hazırlandı

Çavuşoğlu,  ‘Pandemi Döneminde Uyulması Gereken Kurallar’ başlığıyla 42 sayfadan oluşan bir kitapçık hazırladıklarını, burada akla gelebilecek her sorunun cevabının bulunduğunu kaydetti. Bu kitapçığı velilere dağıtılması için hazırladıklarını belirten diyen Çavuşoğlu, “Cevaplanmayan bir soru yoktur. aklınıza gelen her türlü soruya cevap vardır” dedi.

Tüm okullarda kullanılmak üzere, ateş ölçme cihazları ve her öğrenciye hibe edecekleri el hijyenleri hazırladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, ayrıca öğrencilere dağıtılmak üzere 50 bin maske ürettiklerini de kaydetti.

Çavuşoğlu, “Seyreltilmiş eğitimde, öğrencilerin bir gün okula gidip bir gün gitmemesi şeklinde bir düzenle, o okulda bulunan öğrencilerin yarısının gitmesiydi. Her sınıfta 20 öğrenciyi geçmeyecek şekilde ilerleme isteğimizi belirtmiştik. Tüm paydaşlarla eksiksiz iletişim içerisinde bulunduk. Ancak görülen o ki buraya katkı yapabileceği yönünde bir çok söylemde bulunan bir çok siyasi parti eleştirel bir bakış açısıyla baktığı toplumsal hedef ortaya koyamamıştır” dedi.

“Biz 1 Eylül’de okulları açmaya hazırdık ama…”

Çavuşoğlu; 1 Eylül’de okulları açmaya hazırız ama Sağlık Bakanlığı’yla yaptığımız değerlendirmede, yaşam ve sağlık hakkı açısından, bunun erken olabileceği noktasında bir değerlendirmede bulunduk. Bakanlığın bize sunduğu gerekçelerden dolayı, onların önereceği bir tarihte okulların açılmasına karar verdik. Değerlendirmelerde, 1 Eylül’ün erken olabileceği gibi bir bakış açısı oluştu” dedi.

1 Eylül 2020 tarihinden itibaren online eğitimin başlamasına karar verdiklerini belirten Çavuşoğlu, diğer takiplerin de olumlu gitmesi halinde, 14 Eylül’de yüzyüze eğitime başlayabileceklerini açıkladı.

Çavuşoğlu, “Sağlık Bakanlığı’nın bize önerdiği yol haritası şudur; Bakanlığın Kovid-19 ile ilgili planladığı çalışmaları tamamlamasını ve bunun yansımalarının ne olduğunu görebilmek adına, öğretmenlerimizin, şöforlerimizin ve yardımcı annelerimizin random testlerinin sonucunu görebilmek için minumum 14 güne ihtiyacı var. Buna göre 1 Eylül’de online eğitimin başlamasına ve 14 Eylül’e kadar süreci izleyip tekrar değerlendirme yapmaya karar verilmiştir” dedi.

Risk grubunda olan öğrenciler ve öğretmenlerin evlerinde kalması için düzenlemeye gideceklerini de sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, “Öğretmenlerimizin ödeneksiz olarak izin almalarının önündeki engeller kaldırılacak” dedi











Başa dön tuşu