DünyaKıbrısManşet

Yarkadaş: Akıncı seçimi kaybetsin diye müdahale ettiler, irade sandığa yansımadı

Türkiye’nin deneyimli gazetecilerinden Barış Yarkadaş, AKP’nin geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mustafa Akıncı‘yı seçtirmemek için her şeyi yaptığını anlattı

Yarkadaş: Orada halkın iradesi sandığa yansımadı

Türkiye’de yayın yapan KRT’de konuşan Yarkadaş, vatan, millet, bayrak edebiyatıyla halkın milliyetçi duygularını okşayanların, kürt sorunu üzerinden kendilerine çete faaliyetleri kurduklarını ve Kıbrıs’a gielip milliyetçilik adı altında kumarhane ve oteller açtıklarını söyledi.

Yarkadaş, “Orayı adeta bir mafya örgütlenmesinin oluştuğu ve mafyanın cirit attığı bir yer haline getirdiler.
AKP Kıbrıs’ta, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, sanki Kadıköy Belediye Başkanlığı seçimiymiş gibi bir hale getirerek, Mustafa Akıncı’nın seçilmesini engelledi” dedi.

“Akıncı seçimi kaybetsin diye müdahale ettiler”

Akıncı’nın siyasi çizgisinin beğenilip beğenilmemesi konusunun ayrı bir tartışma konusu olabileceğini söyleyen Yarkadaş Akıncı’nın, ‘Türkiye’nin bir kurumu tarafından ben ve ailem tehdit ediliyoruz’ sözlerini hatırlattı.

Yarkadaş, “Ve orada halkın iradesi sandığa yansımadı. Halkın iradesinin sandığa yansıması engellendi. Türkiye’nin bakanları gittiler, Akıncı seçimi kaybetsin diye müdahale ettiler” dedi.

“Avrupa gazetesinin sahibinin başına gelmeyen kalmadı”

Bunlardan daha da vaim olan şeyin, Kutlu Adalı’nın katledilmesi dönemi olduğunu vurgulayan Yarkadaş, o dönemde 2 önemli gazete olduğunu anımsattı.

Yarkadaş, “Biri Avrupa gazetesiydi, daha radikal bir çizgideydi. Bir de Kutlu Adalı’nın Yenidüzen Gazetesi vardı.
Avrupa Gazetesi’nin sahibinin (Şener Levent) başına gelmeyen kalmadı. Binası bombalandı, sahibi sürgün edilmek istendi, en sonunda gitti Afrika diye bir gazete kurdu, adam bıktı, burayı Afrika’ya çevirdiniz dedi. Türkiye’nin Kıbrıs’ta yaptıklarını anlatmakla bitiremeyiz” dedi.











Başa dön tuşu