EkonomiKıbrısManşet

Li-Koop inisiyatifi üyeleri imza toplayarak kooperatiflerini geri istedi

Li-Koop Üye inisiyatifi, bugün üyelerinden imza topladı, inisiyatif kooperatiflerini geri istiyor

Li-Koop Üye inisiyatifi tarafından, Lefkoşa Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’ne iletilmek üzere toplanan dilekçede şöyle denildi:

 

“Kooperatifimiz Lefkoşa iktisat kooperatifi (Lİ-Koop), 11 kasım 2019 tarihinden beri mukayyitliğini tarafından görevlendirilen müfettişler eliyle yönetilmektedir.

Malumunuz olduğu üzere, kooperatifimizin yönetimine el koyarak, 1 ay içerişinde yeniden seçim yapılacağı yönünde Mukayyitliğiniz tarafından açıklama yapılmıştır.

Ne var ki mukayyitliğiniz, bu açıklamanın gereklerini yerine getirmediği gibi daha sonra genel kurul yapılmasına yönelik tüm girişim ve çabaları boşa çıkaran ve alınan kararları yerine getirmeyen bir tutum izlemiştir

Kooperatifin yönetimine el konulmasının üzerinden 18 ay geçmiştir. Mevcut durum demokratik kooperatifçiliğe aykırıdır.

Li-Koop yönetiminin üyelere devredilmesi zamanı gelmiştir.

“Bizler aşağıda isim ve imzası bulunan Lefkoşa İktisat Kooperatifi’nin üyeleri olarak, yukarıdaki bilgi ve görüşler ışığında; Fasıl 114 Kooperatif Şirketler Yasası’nın 54. Maddesi uyarınca yapılan Kooperatif Şirketler Tüzüğü’nün 32. Maddesi uyarınca, Yönetim Kurulu seçimi gündemiyle Olağanüstü Genel Kurul çağırısı yapılamasını talep ederiz.” denildi

 











Başa dön tuşu