KıbrısManşet

Akansoy: Gazetecilerimiz tehdit ve şantaj alıyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Sedat Peker’in açıklamalarını yayınlayan bazı yerel gazetelerin, tehdit ve şantajla haberleri geri çekmelerinin istendiğini söyleyerek, tehdit edilen kişilerin bunu kamuoyuna açıklaması çağrısında bulundu

Akansoy: Gazetecilerimiz tehdit ve şantaj alıyor

Akansoy, bugün Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Sedat Peker’in açıklamalarını haberleştiren ve kamuoyuna bilgi ulaştıran bazı bağımsız gazetelerin ve medya kurumlarının, bazı kesimler tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

Akansoy, “Türkiye medyası üzerinden Kıbrıs’ın kuzeyiyle ilgili yapılan açıklamalardan biri Kutlu Adalı, diğeri de sanal bet konusu üzerinden Halil Falyalı ile ilgilidir. Bu konuda yerel medyamız çeşitli araştırmalar yapmakta ve bizi bilgilendirmektedir” dedi.

“Telefon edilerek x haberi geri çek denmektedir”

Aynı iddiaların gerek Türkiye gerekse dünya basınında da kendine geniş yer bulduğunu hatırlatan Akansoy, güncel olarak bu konuların irdelendiğini belirtti.

Akansoy, Fakat bu iki konuyla ilgili kendi medyamıza ciddi anlamda tehdit ve şantaj yapılmaktadır. Telefon edilerek x haberi geri çek denmektedir” dedi.

Çağrı yaptı: Tehdit edilenler açıklamalı

Akansoy şöyle devam etti:

Bu dönemde meclis olarak basının arkasında durmamız gerekiyor ve basına çağrı yapmamız gerekiyor;
Bu şekilde tehdit edilen kim varsa, bunu kamuoyuna duyurmaları gerekiyor ki, biz de takipçisi olalım.

Elbette hiçbir şekilde masum insanlar iddialar üzerinden suçlanamaz. Ama iddialar da gündeme getirilebilir. Herkes artık eteğindeki taşları dökmeye başlasın” dedi.











Başa dön tuşu