KıbrısManşet

Kaçmaz: Sınavın üzerinden 1 ay geçti, sonuçlar açıklanmadı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Örgütlenme Sekreteri Aygün Kaçmaz, öğretmenlik yazılı sınavlarının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen başarılı olan öğretmen adaylarının halen Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından belirlenmediğine dikkat çekti

Kaçmaz: Eğer ortada bir sorun varsa KHK ivedilikle tarafları bilgilendirmeli

Ortada bir sorun varsa, bununla ilgili ivedilikle bir bilgilendirme yapılması gerektiğini vurgulayan Kaçmaz’ın yazılı açıklaması şöyle:

“Öğretmenlik yazılı sınavlarının üzerinden bir ay geçmesine rağmen başarılı olan öğretmen adayları halen Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından belirlenmemiştir.

Genel ortaöğretim için 157, İlköğretim için 123 (İlkokul 69, okulöncesi 44, özel eğitim 10) belirlenen münhallere çok sayıda başvuru olmuş, başvuran öğretmen adayları yazılı sınava girmiş fakat geçici olarak açıklanan listeler bir türlü kesin liste olarak yayınlanmamıştır.

Eğer ortada bir sorun varsa KHK ivedilikle tarafları bilgilendirmeli, sorunu çözmeli ve kesin listeleri açıklayıp mülakatları tamamlamalıdır.

Süreç uzadıkça bağımsızlığından ve özerkliğinden şüphe duyulmayan ender kurumlardan olan KHK’ya karşı toplumun güvenirliği zedelenecektir.

2021-22 eğitim-öğretim dönemini doğru planlayabilmek için bir an önce hâlihazırda yapılmış sınavların sonuçları kesinleştirilmelidir.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun bir an önce münhal kadroları doldurmasını talep ederken, maddi ve manevi mağdur olan öğretmen adaylarının konuyu yargıya taşımaya hakkı olduğunun da altını çizeriz”











Başa dön tuşu