KıbrısManşet

Tatar: Guterres’in açıklaması gereksizdi

Başbakan Ersin Tatar, Acil Durum Hastanesi inşaatını ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

Başbakan Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından beşli konferansa gidileceği yönündeki açıklamasını gereksiz olarak nitelendirdi

Tatar “Önemli olan Kıbrıs Türk halkının ne söyleyeceğidir. 11 Ekim’de Kıbrıs Türk kendi demokratik iradesini ortaya koyacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nden de derhal açıklamalar gelmiştir. Türkiye’yi de kimse göz ardı edemez çünkü buranın garantör ülkesidir. Konferanslarda bildiğiniz gibi Türk tarafının tüm iyi niyetine rağmen, Sayın Akıncı’nın haritayı vermesine rağmen, işi sıfır asker sıfır garanti noktasına getirmesine rağmen Rum tarafı masanın çökmesine sebebiyet vermiştir. Ve o günlerde yapılan açıklamalarda Sayın Akıncı kendisi de ‘artık bu nesil bir federasyon şansını yitirmiştir’ demiştir” ifadelerini kullandı.

Artık Kıbrıs’ın sadece Kıbrıs adasının kendi içindeki dengeler meselesi olmadığını, Doğu Akdeniz ve bölge meselesi haline geldiğini kaydeden Tatar, meseleye büyük pencereden bakmak gerektiğini söyledi.

Su projesine de değinen Başbakan Ersin Tatar, yaşanan arızaların giderilmesi için altı aydır denizde büyük bir çalışma yürütüldüğünü kaydetti. Tatar “Suyun Geçitköy Barajı’na ulaşması için çalışmalar olağanüstü gayretle devam ediyor” dedi. 











Başa dön tuşu