KıbrısManşet

Akansoy: Kamuoyu baskısı artarak devam etmelidir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Miletvekili Asım Akansoy, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili kamuoyu baskısının artması gerektiğine işaret ederek, ‘Adalı’yı Rumlar öldürdü’ diyen Galip Mendi‘nin sözlerini de ‘ucuz politika’ olarak niteledi

Akansoy: Bu cinayeti aydınlatmak çok önemlidir

Özgür Haber’de Pınar Barut’un sorularını yanıtlayan Akansoy, Kutlu Adalı cinayetinin Türkiye’de soruşturulmaya başlandığını hatırlatarak, Başbakan Ersan Saner’e, soruşturmanın burada da başlatılması gerektiğini mecliste söylediklerini ifade etti.

Akansoy, “İki ülke arasında zaten uygulanan adli yardımlaşma protokolü bunu kapsıyor. Bunun üzerine gidebilmek ve bu cinayeti aydınlatmak çok önemlidir” dedi.

“Kamuoyu baskısı artırılarak devam etmelidir”

Adalı’nın devlet tarafından katledilen bir kişi olduğunu vurgulayan Akansoy, bu cinayeti işleyenlerin devletin aktörü olduğunu söyledi.

Akansoy, kamuoyu baskısının bu olayın üzerinden kalkması halinde, soruşturmanın devam edeceğinden şüpheli olduğunu belirtti ve “Bu nedenle bu baskı artırılarak devam etmelidir” ifadelerini kullandı.

Akansoy, “Cumhurbaşkanı ve PGM arasında yapılan görüşme, kamuoyu ve basının baskısı üzerine yapıldı. Bu baskı devam ettikçe diğer makamlar da harekete geçmek zorunda kalacaktır” dedi.

“Rumlar öldürdü demek dünyanın en ucuz siyasetidir”

Sedat Peker’in Kutlu Adalı ile ilgili yaptığı itiraflardan sonra Emekli Korgeneral Galip Mendi’nin ‘Adalı’yı Rumlar öldürdü’ demesinin, geleneksel bir devlet söylemi olduğunun altını çizen Akansoy, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın da bunu söylediğini hatırlattı.

Akansoy, devletlerin kendi yaptırdıkları kötü şeyleri kamuoyuna düşmanı yaptı diye söylediğini ve üstünü kapattığını belirterek şu sözleri kullandı;

“Bu da dünyanın en ucuz siyasetidir. Kıbrıs küçük bir yerdir ve herkes Kızılbaş mahallesinde neler yaşandığını biliyor. Bu mesele Türkiye kökenli değildir. Bu meselenin içinde KKTC vatandaşı olan insanlar da var ve kamuoyu baskısı devam ederse, gerek Adalı cinayeti gerekse diğer faili meçhullerle ilgili açıklamalar yapmak zorunda kalacaktır”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu