KıbrısManşet

Oğuz: Suyun gelmesi ile ilgili net tarih yarın belli olacak

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, BRT Gün Ortasına telefonla katılarak olumsuz hava koşullarıyla nedeniyle tamirat çalışmalarının aksadığını kaydetti

KKTC’ye Su Temin Projesindeki tamirat çalışmaları sürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 gün ara verilen çalışmalara yeniden başlandı

Ekiplerin olağanüstü bir uğraş ile sorunu gidemek için çalıştıklarını belirten Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile Devlet Su İşleri’nin sorunu gidermek için en üst düzeyde işin başında olduğunu söyledi.

Bakan Oğuz , askıdaki son kalan 2 borunun ucu ile ilgili montajın devam ettiğini kaydetti. Hava şartlarının an itibariyle iyi olduğunu ancak tamiratın tamamamlanmasında 3 gün gecikme olabileceğini kaydeden Bakan Oğuz, “suyun gelmesi ile ilgili tarih yarın netleşecek beklememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Oğuz “Ekipler olağanüstü bir çalışma içerisindeler. TC yetkilileri de birebir yakın takipte. DSİ en üstdüzeyde orada işin başında bir an önce ülkedeki su sonunun çözümü ile ilgili çalışıyorlar.

Aldığımız bilgiye göre askıdaki son kalan 2 borunun bir ucu ile ilgili de montaj devam ediyor. Bugün hava iyi gözüküyor, bir gecikme olma ihtimali var ama daha net değil.

3 günlük ara verilemsi ile ilgili arayı kapatmakla ilgili yoğun çalışma var. yarından sonra tam netleşebilir yani 25, 26, 27 mi onu da beklemek gerekiyor” dedi. Başbakan Ersin Tatar ve Türkiye Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay daha önce birlikte yaptıkları açıklamada suyun 25 Eylül’de yeniden akmaya başlayacağını açıklamıştı.











Başa dön tuşu