KıbrısManşet

Tulga: Turizmi kaybettik. Eğitimi de kaybetmeye tahammülümüz yok

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başbakanlık önünde eylem yapıyor

KTEZO: Birlikte haykıracağız

KTEZO, dün tüm üyelerine yaptığı duyuruda, “15 ay boyunca yüzünü bize dönmeyen hükümetlere taleplerimizi ve yaşadığımız sıkıntıları birlikte haykıracağız” çağrısında bulundu

Tulga: Turizmi kaybettik. Eğitimi kaybetmeye tahammülümüz yok

Başbakanlık önünde konuşan KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga:
“Üreten için 14 Mart hiçbir zaman 30 Mart olmadı. Hiçbir zaman ay sonu görülmedi. Tek kulak değil iki kulak üzerine yargılar. Sorumluluk ve çözümlerimizle buradayız. Turizmi kaybettik. Yeniden organizasyona vakit yok. Eğitimi kaybetmeye tahammülümüz yok”

Kanber: Mücadelemizi hiç ayırmadık

Öğrenci Yurtları Birliği adına Hakan Onurlu:

“Öğrencisiz ve turistsiz bir ada istemiyoruz. Sarf ettiğimiz emekler maalesef etkili olmadı. Ekonomisi zayıf bir ülkeyiz.
İvedilikle alınacak kararlar yaralarımıza merhem olacak. İşsizlik 50 bin sınırlarına dayandı. Yükseköğretimi kaybedemeyiz. Yükseköğretimin ve turizmin hareketlenmesi ekonomimizi rayına koyar.
Bu eylem tüm esnafın, bu ülkeyi seven herkesin feryadıdır. Vakıflar Dairesi iş kaybını dikkate almalı, özel mülkler kiralamalarında sabit kur ve indirim istiyoruz. 20 Haziran’a kadar yüz yüze eğitimle ilgili karar alınması şart. 15 Eylül’de yüz yüze eğitime kesinlikle başlanmalı”

Haber&Fotoğraflar: Mustafa Baflı











Başa dön tuşu