KıbrısManşet

Saner: Kimse bizimle icraat hükümeti kurmak istemedi

Azınlık Hükümeti Başbakanı Ersan Saner, Azınlık Hükümeti olan hükümetine, azınlık hükümeti denmesinden rahatsızlığını dile getirdi

Saner: Bu azınlık hükümeti elini taşın altına koydu

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Saner, yola azınlık hükümeti kurmak için çıkmadıklarını, ancak kendileriyle birlikte icraat hükümeti kurmak isteyen kimse olmadığı için yola bu şekilde devam ettiklerini savundu.

Yükseköğretimde 13 bin 500 üniversite öğrencisini ülkeye getirmeyi başardıklarını belirten Saner, elektronik bileklikle devletin ciddi bir külfetten kurtulduğunu da savundu.

Yapılan düzenlemeyle çift aşılı herkesin ülkeye karantinasız gelebileceğini dile getiren Saner, bunun turizme katkı yapacağını iddia etti.

“Bulaş en çok 19-39 yaş grubunda ve yeme-içme sektöründe”

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kapsamında oluşan kurulların yaptığı istatistiki çalışmada bulaşın en çok 19-39 yaş arasında, yeme içme sektöründe görüldüğünü kaydeden Saner, bu verilere göre şu ana kadar en düşük bulaşın inşaat sektöründe görüldüğünü söyledi.

Dünyada ve Kıbrıs’ın güneyinde Covid rakamlarına işaret eden Saner, bunu KKTC rakamlarıyla karşılaştırarak, aslında sürecin ne kadar iyi yönetildiğinin bu rakamlardan görülebileceğini iddia etti.

“Turizm için ülkeye ciddi bir çalışan girişi olacak, affa en çok bu yüzden gerek duyuldu”

Saner, turizmin açılmasıyla ülkeye ciddi bir çalışan girişi olacağını söyledi ve gündemdeki affa da en çok bu yüzden gerek olduğunu savundu..

Bugün Türkiye’yle imzalanacak protokolle ilgili bilgi veren Saner, muhalefetten gizli bir iş yapma düşüncesinde olmadıklarını belirtti.

“Geçitkale Havalimanı elektrik direkleri çekilmedikçe kullanılamaz”

Geçitkale Havalimanının 2009 yılından bu yana hiçbir şekilde kullanılmadığını ve elektrik direkleri çekilmediği sürece de kullanılamayacağını söyleyen Saner, bu havalimanının dönemin hükümetinin yanlış icraatları yüzünden kullanılamaz durumda olduğunu kaydetti.

Saner, İHA ve SİHA konusunda görüşmeler olduğunu ancak herhangi bir adım atılmadığını kaydetti.

KKTC’de doğan her çocuğa vatandaşlık verilmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Saner, kamuya alınan personel konusunda ise sözleşmeli personelin çoğunun sözleşmelerinin her yıl yenilendiğini ifade etti.











Başa dön tuşu