KıbrısManşet

Kormazhan: Daha yoğun çalışma yürüteceğiz

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada,
ülkemizi bölen barikatların 461 gün sonra yeniden açılmasını selamladıklarını belirterek, iki toplumun çeşitli düzeylerde ilişkilerinin ve işbirliklerinin gelişmesi için daha yoğun bir
çalışma yürüteceklerinin altını çizdi

Kormazhan: Bilerek engellediler

Kormazhan, BM’nin yanı sıra konunun uzmanlarından oluşan İki Toplumlu Sağlık Komitesi’nin birçok kez geçiş kapılarının kademeli bir şekilde açılmasının sağlık açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığı yönünde görüş bildirdiğini, ancak bunun sürekli göz ardı edildiğini kaydetti.

Korkmazhan, “Barikatlar çok daha önce açılabilir, toplumlararası ilişkilerin kopması ve Kıbrıslı Türk ekonomisinin bu kadar dar boğaza hapsolması engellenebilirdi. Ancak sağlığı milliyetçi politikalarına alet eden her iki taraftaki yönetimler, bunu bilerek engellediler” dedi.

“Niyetleri Kıbrıs’ı 2003 öncesine döndürmekti, başaramadılar”

“Her iki taraftaki milliyetçi yönetimler, Korona pandemisini barikatların kapalı
kalmasını kalıcılaştırmak ve toplumlar arası teması tamamen kesmek yönünde fırsat olarak görmekteydiler. Niyetleri Kıbrıs’ı 2003 öncesine döndürmekti. Ancak bunu
gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığını hep söyledik.

Mümkün olmadığı görüldü” diyen Korkmazhan, Kıbrıs’ta filmi geriye doğru sarmanın mümkün olmadığını, sürecin kapsamlı federal çözüm ile sonuçlanmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

Önümüzdeki süreçte toplumlararası ilişkilerin ve işbirliklerinin yeniden artacağı bir
dönem olacağını, bu bağlamda her iki toplumdaki çözüm ve barış güçlerine büyük görevler düştüğünü kaydeden Korkmazhan, Sol Hareket olarak yeni güven arttırıcı önlemler ve erken federal çözüm için Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum tüm barış güçleri ile ortak mücadeleyi büyütmek için kararlı bir şekilde çalışacaklarını kaydetti.











Başa dön tuşu