KıbrısManşet

Polis, eylemcilere “Saat 14:00’e kadar araçlarınızı çekin” uyarısı yaptı

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, sektördeki sıkıntılara yönelik hükümete ilettikleri 6 maddelik taleplerinin karşılanmadığı gerekçesiyle Pazartesi günü başlattığı eylemi devam ediyor

Açıklama yok.Çiftçiler Birliği’nin de Hayvancıların eylemine araçlarıyla destek vereceğini açıklamasının ardından Ercan Yonca Kavşağı’nda buluşan eylemciler polis engeli ile karşılaştı.

Lefkoşa’ya girişleri engellenen eylemciler iş araçları ile yolu kapatırken, Polis kontrollü olarak trafiği açmaya çalışıyor.

Açıklama yok.

Açıklama yok.Özgür Gazete’den Mustafa Baflı’nın edindiği bilgilere göre, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile Çiftçiler Birliği yetkililerine Polis tarafından araçlarını çekmeleri için uyarıda bulunuldu.

Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Cete Ercan Yonca Kavşağı’na giderek eylemcilere araçlarını çekmeleri konusunda Yasal ihtarda bulundu. Cete eylemcilere bugün saat 14:00’e kadar süre verildiği, belirtilen saate kadar araçların çekilmemesi durumunda gerekli işlemlerin başlatılacağı söyledi.

 

Açıklama yok.Hayvancılar Birliği’nin 6 maddelik talepleri ise şöyle:

  • Üreticinin Sütek’ten günü geçmiş alacağı olan yüzde 55’lik kısmın karşılığı olan 14 milyon civarındaki alacağının ödenmesi
  • Arpa fiyatının 2021 yılı sonuna kadar artırılmaması
  • Koyun, keçi ve inek sütüne artış yapılması
  • 2,35 krş/lt’den borsadan satılan inek sütünün derhal taban fiyatının yükseltilmesi
  • Keçi sütüne kesinlikle alım garantisi verilmesi
  • Bakan Çavuşoğlu’nun belirttiği gündemdeki paket açılımında, küçükbaş hayvancıya verilecek desteğin miktarının açıklanması ve yem desteği yapılmasıAçıklama yok.

 

Açıklama yok.

Öte yandan Ercan Yonca Kavşağına giden Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Cete eylemcilere Yasal ihtarda bulundu

 

 











Başa dön tuşu