KıbrısManşet

Basın-sen: Meslektaşlarımızın 6 yıl hapsi isteniyor

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) tarafından meclisten geçirilen Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası‘nın basın özgürlüğüne darbe vurduğunu söyledi

Basın-sen: CTP’nin geçirdiği yasa basın özgürlüğüne darbe vuruyor

Basın-sen Yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yeni Bakış Gazetesi çalışanlarının, geçtiğimiz gün ‘vatandaşlık dağıtımı’ iddiaları ile ilgili yayınladığı bir ses kaydından dolayı mahkemeye çağırıldığı hatırlatıldı.

Bu sabah itibariyle mahkemeye çıkarılan gazetecilerin, “Özel Hayatın Gizliliği’ni İfşa” suçlamasıyla 6 yıl hapsinin istendiğine dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Meslektaşlarımızın 6 yıl hapsi isteniyor”

2014 yılında Cumhuriyetçi Türk Partisi tarafından Meclis’ten geçirilen Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası, gazetecilerin haber yapma özgürlüğüne darbe vuruyor.

Yeni Bakış Gazetesi çalışanları, geçtiğimiz gün ‘vatandaşlık dağıtımı’ iddiaları ile ilgili yayınlanan bir ses kaydıyla ilgili olarak mahkemeye çağrıldı. Bu sabah itibariyle mahkemeye çıkarılan meslektaşlarımızın, “Özel Hayatın Gizliliği’ni İfşa” suçlamasıyla 6 yıl hapsi isteniyor.

Sendikamızın edindiği bilgide, meslektaşlarımız Kazım Denizci, Deniz Abidin ve Esengül Aykaç’ın ses kaydını yayınladıkları iddiasıyla haklarında dava açıldığı belirlendi.

“Halkın haber alma özgürlüğüne de darbe vurulmaktadır”

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Kıbrıslı Türk toplumuna “hediye ettiği” Özel Hayatın Gizliliği Yasası, birçok alanda bireylerin özel yaşamlarını koruma potansiyeline sahip olmasına rağmen, basın özgürlüğü ve yolsuzlukların ortaya çıkarılması noktasında ciddi sorunlar yaratmaktadır.

Dolayısıyla yasa ile halkın haber alma özgürlüğüne de darbe vurulmaktadır.

Bu çerçevede, Özel Hayatın Gizliliği Yasası’nın bir an önce değişmesi ve basın özgürlüğünü kısıtlamayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

Gazetecilik yaptıkları için haklarında dava okunan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildirir, siyasi iradeye, basın özgürlüğünü yok edecek yasanın ilgili maddelerinde değişiklik yapılması gerektiğini hatırlatırız.

Saygılarımızla
Basın Emekçileri Sendikası
Yönetim Kurulu”











Başa dön tuşu