KıbrısManşet

Yeniboğaziçi Karavan Alanı’nda yangın

Yeniboğaziçi, Kamp-Der Karavan alanında dün gerçekleşen mühürleme işleminin ardından, bugünde yangın meydana geldi, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar’ın karavanı da tamamen yandı

ozgur_gazete_kibris_Yenibogazici_Karavan_Alani_nda_yangin1

Kundaklama şüphesi

Özgür Gazete’ye konuşan Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, olayın kundaklama olduğundan şüphelendiğini, bu şüphesini, demir kapının kesilmiş olmasının güçlendirdiğini söyledi.

Zurnacılar, “Alanın kapıları mühürlenmişti. Yangın çıktıktan sonra itfaiye araçları girebilsin ve tüm karavanlar yanmasın diye demir kapıların izmirillo ile kesilmesinin bilinçli olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir can kaybı olmaması sevindiricidir. Polis olayı aydınlatacaktır” dedi.

Karavan alanında dün gece 00:15 sularında çıkan yangın sonrası yapılan ilk incelemede, mühürlü olan giriş kapısının izmirillo ile kesilmiş olması, kundaklama lüphesini güçlendirdi.

ozgur_gazete_kibris_Yenibogazici_Karavan_Alani_nda_yangin2

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Neler yaşanmıştı ?

Yeniboğaziçi Belediyesi, kamp alanında kaçak yapılar olduğunu savunarak bu yapıların kaldırılması için dava süreci başlatmış ve yapıların kaçak olmadığına dair bölge sakinlerinden belge istemişti.

Bölge sakinlerine 15 gün süre tanıyan belediye, istenilen belgelerin ellerine ulaşmadığını duyurmuş ve uzlaşı sağlayabilmek amacı ile belirtilen süreyi 7 gün daha uzatmıştı.

Ek 7 günlük süre dün itibariyle dolmuş, belediye ekipleri dün sabah mesaiye kamp alanının girişlerini mühürleme işlemi ile başlamıştı











Başa dön tuşu