KıbrısManşet

Gazeteciler yargılanıyor: Siyasiler göreve!

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Vatandaşlık dağıtıldığı ile ilgili iddiaları haber yapan 3 basın emekçisinin, “Özel Hayatın Gizliliğini İfşa” suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya olmasını kınayarak siyasileri göreve çağırdı

“Yasanın toplumsal çıkarları koruduğunu reddetmiyoruz”

Basın-Sen’den yapılan açıklamada, Özel Hayatın Gizliliği Yasasının, birçok alanda bireylerin özel yaşamlarını koruma potansiyeline sahip olduğu belirtilerek. Basın Emekçileri Sendikası olarak, yasanın toplumsal çıkarları koruduğunu reddetmemekteyiz denildi.
Yasanın, basın özgürlüğü ve yolsuzlukların ortaya çıkarılması konusunda, ciddi sorunlar yaratmakta olduğu belirtilen açıklamada, yasa ile, halkın haber alma özgürlüğüne darbe vurulduğu kaydedildi.

“Gazeteler ve gazeteciler lehine ispat yükü düzenlenmeli”

Özel Hayatın Gizliliği Yasası’nın bir an önce değişmesi ve basın özgürlüğünü kısıtlamayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirten Basın-Sen.
çok acil olarak, Özel Hayatın Gizliliği Yasası’na somut kriterler konarak, gazeteler ve gazeteciler lehine ispat yükünün düzenlenmesini talep etti.
Meclis’teki tüm partiler göreve çağıran sendika, “Kaybedecek 1 günümüz dahi yok! Meclis’teki vekillerin tamamı, acilen harekete geçmezse üç  meslektaşımızın hapse girmesinin de sorumlusu olacaktır!” uyarısında bulundu.










Başa dön tuşu