KıbrısManşet

Manik: Geçen yılki kesin hesaplar dahi meclise sunulmadı

Mağusa Belediyesi Meclis Üyesi Vet. Hekim Hüseyin Manik, belediyenin bütçe tasarısının hala Bakanlar Kurulu’na onaylatılamadığını belirterek, sebebin ‘aşırı istihtamın bütçe üzerindeki baskısının yasal sınırları aşması’ olabileceğini söyledi

Manik: Geçen yılki kesin hesaplar dahi meclise sunulmadı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Manik, geçen yılki hesapların dahi henüz meclise sunulmadığından bahsederek şunları kaydetti:

“Bir belediye için, yıllık bütçe o yıl yapılacak işlerin bir planlamasıdır. Bu hesabın geçmiş yılın kesin hesapları üzerinden yapması, doğru bir planlama için şarttır.

Eğer Resmi Gazete‘de yayınlanmış bütçeniz yani planınız yoksa, ne yaptığınızı bilmeden günübirlik savrulursunuz.

Ayrıca geçmiş yıl kullanılan bütçenin sadece 1/12 oranında kısmını yasal olarak kullanabilirsiniz.
Ne bir yol haritanız ne de bir hedefiniz olur, dolayısıyla bir başarıdan da söz edemezsiniz.

Bugün 6 Haziran, Gazimağusa Belediyesi, 2020 yılı kesin hesaplarının sunulmaması, yeterince tartışılmaması ve mali şubenin hesaplara hakimiyetinin yetersiz olması sebepleriyle meclisten “oy çokluğuyla” geçen bütçe tasarısı hala Bakanlar Kurulu’na onaylatılamadı.

Bunun nedeni meclise açıklanmış değil. Gelen haberler aşırı istihtamin bütçe üzerindeki baskısının yasal sınırları aştığı bu yüzden onaylanamadığı yönünde.

Neredeyse tüm belediye bütçelerinin onaylanmasına rağmen Mağusa belediyesi daha geçen yılki kesin hesapları dahi meclise sunabilmiş değil.

Anlayacağınız şu anda tamamen yasa dışı bir bütçe kullanımı söz konusu”











Başa dön tuşu