KıbrısManşet

Gürcafer: İhalelerin parası müteahhide ödenmedi

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Türkiye kaynaklı ihalelerin parasının müteahhide ödenmediğini belirtti

Gürcafer: Bu iş tam bir rezalete dönüştü

KTİMB’in yaptığı basın açıklamasında, birilerinin KTİMB’i sistemli bir şekilde batırmaya çalıştığını ifade eden Gürcafer,  geçen yıldan ve bu yıldan çıkan Türkiye kaynaklı ihalelerin parasını müteahhide ödenmediğini, bu işin tam bir rezalete dönüştüğünü ifade etti.

Gürcafer, “Gerek geçen yıldan gerekse bu yıl çıkan Türkiye kaynaklı ihalelerin parası müteahhide ödenmiyor. Bu iş tam bir rezalete dönüştü.  KKTC, Türkiye’nin, Türkiye, KKTC’nin üzerine atıyor ama neticede para ödenmiyor” dedi.

Yükselen döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirasının, zararı karşılamadığını ifade eden Gürcafer, Türkiye’den gelmiş yolları veya diğer işleri yapan müteahhide fiyat farkı ödendiğini ama bize hiçbir şekilde bu fiyat farkı ödenmediği ifade etti.

Gürcafer “Sanki birileri bizi sistemli bir şekilde batırmaya çalışıyor. Bunun böyle olmadığını iddia eden varsa lütfen bu başımıza gelenlerin neden başımıza geldiğini açıklasın. Artık yeter! Kabak tadı verdiniz” dedi.











Başa dön tuşu