KıbrısManşet

Önce tapu krizi şimdi de zemin kayması

Girne Boğaz mevkiinde bulunan Lavinium sitesinde bir bina zeminde oluşan kayma nedeniyle boşaltıldı, ve mühürlendi, evlerinden olan aileler sokakta kaldı

Bulut İnşaat yapmıştı

Türkiyeli şirket Bulut İnşaat’ın yaptığı ve o yıllarda da anayola giriş-çıkışı olmaması sebebiyle tartışma konusu olan Lavinium sitesinde bir skandal daha yaşandı.

Sitede bulunan A17 numaralı bina, zeminde kayma olması sebebiyle boşaltıldı, onlarca insan sokakta kaldı

Dereci: Dolguyla ayakta tutmaya çalıştılar

Site sakinlerinden A17 numaralı binada oturan Hasip Dereci, yaşadıklarını Özgür Gazete’den Mustafa Baflı‘ya anlattı.

Dereci, Bulut İnşaat’tan aldıkları daire için 35 bin STG’ye anlaştıklarını ama dairenin kendilerine 50 bine mal olduğunu kaydederek şöyle dedi:

“Bulut inşaattan bu evi aldık. Alırken de aldıktan sonra da çok sorun yaşadık. Müteahhit Tahir Soycan bu binanın altına yaptığı dolguyla binayı ayakta tutmaya çalıştı ama olmadı”

“Perşembe güne kadar binayı boşaltmamızı istediler”

Dikmen Belediye’sinin gerekli testleri yaptığını ve bu dolgunun iyi sıkıştırılmamasından dolayı binada kayma tespit ettiğini söyleyen Dereci, kaymanın durup durmayacağının da belli olmadığını anlattı.

Dereci, “Bu raporu çıkaran bilirkişi, raporu Kaymakamlık’a verdi. Sonrasında çıkan rapor da Kaymakamlık’a verildi. Geldiler gözlem yaptılar ve kaymanın devam ettiğini söylediler. Perşembe güne kadar binayı boşaltmamızı istediler.

“Ben çıkıp şimdi ne yapayım? İntihar mı edeyim?”

Evlerin tapular konusunda da mağdur olduklarını hatırlatan Dereci, 8 aile olarak yasal yola başvurduklarını ama şu an yasal mücadeleyi devam ettiren 2 kişi kaldıklarını söyledi.

Vazgeçen kişilere müteahhidin başka evler verdiğini ama kendisinin bu evde kalmak istediğini ifade eden Dereci, şunları söyledi:

“Ya bana başka bir ev verecek ya da paramı geri verecek yoksa asla evimden çıkmam. Çoluk çocuk hepimiz dışardayız.

Belediye ve Kaymakamlık geldi binayı mühürledi. Biz önce tapularda mağduriyet yaşadık sonra da zeminde mağduriyet yaşadık ama bizi kimse görmüyor. Ben çıkıp şimdi ne yapayım? İntihar mı edeyim?

Ben zorbalık yapmadım yasal haklarımı kullandım kimsenin ofisini basmadım kimseye hakaret etmedim ama şimdi sokaktayım”











Başa dön tuşu