KıbrısManşet

Cumhurbaşkanlığı’nın açıklaması: Ana hedef, Tatar’ı karalamak

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile suç örgütü olarak nitelenen ‘Almanyalı Osmanlılar’ grubu yöneticisi Taner Ay’ın fotoğraflarının yayınlanmasına tepki gösterdi, Tatar’ın karalanmak istendiğini iddia etti

Cumhurbaşkanlığı:  Ahlaksızlık ve siyasi alçaklık

Fotoğrafların yayınlanmasının “ahlaksızlık ve siyasi alçaklık” olarak değerlendirilen açıklamada,  Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’de egemen eşit iki devlete dayalı çözüm önerisini masaya koyması sonrasında  Tatar’a yönelik yalan ve iftiralara dayalı operasyonlar ile kara propagandanın gündeme getirildiği iddia edildi.

Tatar’ın fotoğraflarının yayınlanmasının dışarıdan yönetilen ve yerel taşeronlar üzerinden yürütülen bir operasyon olduğunun ileri sürüldüğü açıklamada, “Ana hedefinin Kıbrıs konusunun bu kritik aşamasında Cumhurbaşkanımız Tatar’ı karalamak, etkisizleştirmek, güven bunalımı ile ülkede kaos ortamı yaratmak olduğu bilinmektedir” denildi.

“Yalan ve iftiralarla Cumhurbaşkanı’mız hedef alınıyor”

Gerçek dışı haber, yalan ve iftiralarla Cumhurbaşkanı Tatar’ın sürekli ve sistematik bir şekilde hedef alındığının iddia edildiği açıklamada,   Cumhurbaşkanı Tatar’ın Almanya’da “suç örgütü” olarak nitelenen “Osmanen Germania” adlı örgütün yöneticilerinden Taner Ay adlı kişiyle ilişkilendirilmeye çalışılmakta ve bazı fotoğrafların yayınlandığı kaydedildi.

Söz konusu fotoğrafların Tatar’ın Başbakan olduğu 2019 yılının Aralık ayında Ankara’da JW Marriot Hotel’in lobisinde çekildiği belirtilirken, olay ise şu ifadelerle anlatıldı:

Başbakan olarak Ankara’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanımız Tatar, söz konusu hotelin lobisinde beklerken, yanına yaklaşan ve kendisini 2010 yılından beri KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi olarak tanıtan Çetin Ay adlı kişi ile çok kısa bir sohbette bulunmuştur. Bu arada Çetin Ay, oğlu olan Taner Ay adlı kişiyi de Cumhurbaşkanımızın yanına çağırmış ve söz konusu fotoğraflar Taner Ay’ın yakınları tarafından çekilmiştir. Cumhurbaşkanımız, Taner Ay adlı kişiyi tanımadığı gibi, bu kişiyle de herhangi bir konuşması olmamıştır.

Olay bundan ibaret olurken, söz konusu fotoğrafları kullanıp, Cumhurbaşkanımızın, “suç örgütleriyle ilişki halinde olduğunu” ileri sürmek, çok çirkin bir iftira ve kara propaganda olup boşuna bir gayrettir.

Cumhurbaşkanımız Tatar’ın Milletvekili, Bakan ve Başbaşkan olduğu dönemden bu yana, bulunduğu yerlerde, temas ve ziyaretlerinde yanına yaklaşan kişiler tarafından fotoğrafları çekilmiş ve bu fotoğraflar sosyal medyada yayınlanmıştır. Eski cumhurbaşkanları ile tüm siyasi parti başkanları ve yöneticilerin de durumu aynıdır. Onların da yanlarına yaklaşan pek çok kişi ile çekilen fotoğrafları sosyal medyada yer almaktadır. Bu fotoğraflarda yer alan kişilerin daha sonra neler yapıp, yapmayacakları da sadece o kişilerin sorumluluğudur. Gerçek böyle olmasına rağmen, bu fotoğraflar üzerinden kara propaganda ile algı operasyonları yürütmeye çalışmak ahlaksızlık ve siyasi alçaklıktır.”











Başa dön tuşu