KıbrısManşet

‘Müdahalenin İstihbarat Tablosu’ isimli raporu yayımlıyoruz;

2020 yılında Kıbrıs’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Ankara hükümeti tarafından yapıldığı iddia edilen müdahalelerle ilgili hazırlanan raporu yayımlıyoruz

6 kişilik ekip hazırladı

Araştırmacı Mine Yücel, Akademisyen Abdullah Korkmazhan, İş İnsanı/Aktivist Orhan Erönen, Avukat Mine Atlı ve Uluslararası Danışman Derya Beyatlı tarafından hazırlanan raporun raportörlüğünü Avukat Tacan Reynar yaptı.

“Müdahalenin İstihbarat Tablosu” adlı raporu hazırlayan ekip, rapor kapsamında, HP Genel Başkanı Kudret Özersay, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’la da görüşmek istedi.

Ekip, Özersay ve Arıklı görüşmek istemediğini, Erhürman’la ise önce görüştüklerini ama sonrasında Erhürman’ın anlattıklarını imzalamak istememesi nedeniyle, ifadelerinin rapordan çıkarıldığını belirtti

Erhürman kendi ifadelerini imzalamadı, rapordan çıkarıldı

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile rapor kapsamında görüşülmesine rağmen, Erhürman, beyanını imzalamak istemediğini ifade ettiğinden dolayı, raporda söylemlerine yer verilmedi.

Halkın Partisi Genel Başkanı ve 2020 Cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday olan Kudret Özersay ile Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve seçimde Cumhurbaşkanı adayı olan Erhan Arıklı ile görüşme talep edildi de ama ikisiyle de görüşme gerçekleştirilemedi.

Raporda konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Seçime bağımsız aday olarak katılan Kudret Özersay’dan randevu talep edilmiş, önce olumlu yanıt verilmiş ancak daha sonra birçok kez kendisiyle iletişim kurulmaya çalışılmasına rağmen geri dönüş olmamıştır. Kudret Özersay ile görüşülememiştir.

Seçime YDP adayı olarak katılan Erhan Arıklı’dan randevu talep edilmiş ancak kendisinden yanıt alınamamıştır.
Seçime CTP adayı olarak katılan Tufan Erhürman ile yapılan görüşme metne dökülmüş, ancak kendisi rapor yayınlanmadan hemen önce beyanlarının altına imza atmayı doğru bulmadığını belirtmiştir.

Bu yüzden, kendisiyle 07.01.2021 tarihinde yapılan röportaja raporda yer verilmemiştir”

Özgür Gazete/GazeddaKıbrıs











Başa dön tuşu