KıbrısManşet

Harmancı: Rapor uluslararası kamuoyuna not düşebilmek için önemli

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananlarla ilgili facebook hesabından açıklama yaptı

Harmancı: Cumhurbaşkanlığı seçimleri çok ağır bir müdahaleydi

Harmancı, “Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananlar hepimizin iliklerine kadar hissettiği, adeta toplumun bir karabasan gibi üzerine çöken çok ağır bir müdahaleydi” dedi.

Yaşananlar açık ve seçik buradaki tüm insanların gözlerinin içine sokula sokula gerçekleştiğini söyleyen Harmancı, müdahaleyi yapanlar bunu saklama ihtiyacı dahi duymadığını belirtti.

Harmancı “Tüm yaşananlar ışığında aslında dün yayımlanan rapor tarihe ve uluslararası kamuoyuna bir not düşebilmek için oldukça önemli. Rapora katkı koyan herkese ben de teşekkür ediyorum” dedi.

Harmancı, rapora katkı koyanlara teşekkür etti

Harmancı “Mamafi gidişatı bu raporun değiştirme imkanı yok, Türkiye’deki demokrat çevrelerin geç uyanmasının da bize bir faydası yok, Avrupa’nın o dönem yapmış olduğu ‘duymadım, görmedim ve bilmiyorum’ tavrını da ben asla unutmayacağım” dedi.

Harmancı, “Buradaki yapı gün geçtikçe korktuğumuz her şeyi bir bir başımıza getirecek, yakında bu ekonomik şartlarla bir çok insan göç edecek, yerimiz zaten çok kolay doluyor.
Bize özetle bizden başka birinden fayda yok. Ya gidişatı durduracağız ve bize (kendimize) saygı duyulması için her türlü zorluğu göze alıp başarılı olacağız ya da yok olacağız” dedi.











Başa dön tuşu