KıbrısManşet

EL-Sen bugün başlatılan eylemle ilgili açıklama yaptı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Basında çıkan bazı iddialara ve bazı üyelerinin bilgi eksikliğinden bugün başlattıkları eylemle ilgili açıklama yaptı

EL-SEN’den açıklama

 Hüseyin Sönmezoğlu’nun sürüldüğü yönündeki iddialar kesinlikle gerçekle bağdaşmadığını söyleyen EL-SEN, karıştığı bir olayla ilgili soruşturmanın selameti açısından görevli olduğu Mağusa Bölge Amirliği’nden, İskele Şubesi’ne 14 Haziran Pazartesi günü gönderileceğini ifade etti.

Sönmezoğlu, Aynı olaya karışmış olan İskele Bölge Amirliği’nde Görevli olan Enver Koçero da 14 Haziran Pazartesi günü Mağusa Bölge Amirliği’ne gönderileceğini söyledi.

Bahse konu iki çalışanın Mağusa Bölgesi’nde bir personelin babasının her ay kesme listelerinden çıkartılma olayına karışmak, gerekli araştırmayı yapmamak ve taksit miktarından çok az bir ücret karşılığı elektrik açmakla itham edildiğini söyledi.

İki kişinin  görev yerleri değiştirildi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun KTE.0.00-753/07-21/E.7355 Sayılı Kararı ile Müdür Muavini Sayın Mehmet Özçelik soruşturma memuru olarak konuyla ilgili atanmış, her iki kişi hakkında gerekli soruşturmanın yapılması ve soruşturmanın selmati açısından görev yerlerinin değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Sönmezoğlu, “Gerek basının yanlış bilgilerle kullanılması, gerekse de kurum içerisinde çalışan dedikodu mekanizması ne yazık ki bazı usulsüzlüklerin üstünü örtmek için yaratılan çirkin bir kılıftır. EL-SEN, üyesi de olsa hiçbir haksızlığa karşı sessiz kalmaz, kalamaz” dedi.

Sönmezoğlu, “Soruşturma sonucuna kadar her iki arkadaşımızın da suçlu olmadığının bilinciyle hareket edeceğiz ve soruşturma sonucuna göre tavrımızı kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.











Başa dön tuşu