KıbrısManşet

Adalı cinayeti, Müdahale Raporu ve yeni saray…

Avukat Aslı Murat Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a, Kutlu Adalı soruşturması, ‘Müdahale Raporu’ ve 14 milyon TL değerindeki yeni sarayla ilgili 3 soru yöneltti

Murat: Emir aldığınız modern Halife gibi, “bunlar hep terörö” mü diyeceksiniz?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Murat, Tatar’ın geçtiğimiz gün Polis Genel Müdürlüğü‘ne yaptığı ziyarette, Adalı cinayetini sorup sormadığını, Müdahale Raporu ile ilgili raporu hazırlayanları hedef haline getirmeden bir açıklama yapıp yapmayacağını ve yeni sarayın maliyeti olan 14 milyon TL ile neler yapılıp yapılamayacağını bilip bilmediğini sordu.

Murat’ın açıklaması şu şekilde:

“Ersin Tatar sayın başkan üç tane maruzatım olacak.

1- Polis Genel Müdürü’nü kendi makamında ziyaret ettiğinizde Kutlu Adalı cinayeti soruşturması ile ilgili bilgi aldığınızı umuyorum. Soruşturma aşamaları gizli yürütülür ama toplum bu konuda şeffaf bir açıklama bekliyor. Geçmişteki soruşturmada eksik bırakılan noktalar ile ilgili neler yapıldığını size söylediler mi? Mesela yeni ifadeleri almaya başlamışlar mı? Mehmet Ağar, Korkut Eken ve Galip Mendi’den ifade alınması için TC makamları ile yazışma yapmışlar mı? #KutluAdalıCinayetindeYeniSüreçBaşladı

2- Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerçekleşen müdahalelere yönelik hazırlanan rapordaki iddialar ile ilgili, hamaset ve hazırlayanları hedef haline getirmek dışında bir açıklama yapacak mısınız? Yoksa emir aldığınız modern Halife gibi, “bunlar hep terörö” mü diyeceksiniz? Bu sorulara cevap vermeden önce sözlüğü açıp, demokrasinin ne anlama geldiğini okumanızı tavsiye ederim.

3- Madem ki 14 Milyon değerinde bir saray için askeri bölge boşaltılacak, bizi “Rum – Yunan” ikilisinin kötülüklerinden kim koruyacak !? Hem de sınırın dibindeki bir askeri alandan bahsediyoruz. Neyse demek ki altın varaklı bir koltukta oturmak çok daha fazla ilginizi çekiyor. Bu arada o alana, 14 Milyon ile neler yapılabilir diye hiç düşündünüz mü? Ben söyleyeyim; okul – çocuk parkı – etüd merkezleri – kadınları toplum içinde sosyal ve ekonomik manada güçlendirecek mekanizmalar vb… Kısacası #SaraydeğilKamuHizmeti”











Başa dön tuşu