KıbrısManşet

Davulcu: TT İnşaat’ta çalışan biri KTGB Başkanı olamaz

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, TT İnşaat‘ta çalışan birinin, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin (KTGB) başkanı olamayacağını söyledi

Davulcu: TT İnşaat’ta çalışan biri KTGB Başkanı olamaz

Haberatör Web TV’deki Doğru Açı programında Ayşe Menekşeli’nin sorularını yanıtlayan Davulcu KTGB’nin, gazete ve gazetecilere karşı yapılan baskı ve tehditlere sessiz kalmasına değinerek , TT İnşaat’ta çalışan birinin, birliğin başkanı olamayacağını belirtti. (KTGB Başkanı Ali Cansu TT İnşaat’ın basın danışmanı)

Davulcu KTGB’nin, para karşılığı vatandaşlık dağıltılması konusunu gündeme taşıyan gazetecilere dava okunması konusunda sessiz kaldığını ve bu nedenle birlikten istifa eden Melek Arabacıoğlu’nun yaptığı açıklamayı da değerlendirdi.

“Artık gazeteci sayılmaz. O makamı derhal terk etmesi gerekir”

Davulcu, “Birlik Başkanı Ali Cansu TT İnşaat Şirketi’nde çalışan birisi. Artık gazeteci sayılmaz. O makamı derhal terk etmesi gerekir” dedi.

Basının büyük bölümünün kara para sahiplerinin kontrolü altına geçtiğin hatırlatan Davulcu, yakın geçmişte TT İnşaat patronunun yanında avukatıyla birlikte basın önüne çıkıp dönemin Bayındırlık Bakanlığı’nın kendisinden rüşvet istediğini açıklamasına karşın, o konunun da hiçbir makam tarafından araştırılmayıp üzerinin örtüldüğünü söyledi.











Başa dön tuşu