KıbrısManşet

Avcıoğlu’ndan Arıklı’ya sert eleştiri

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) eski Asbaşkanı Yusuf Avcıoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘yı sert eleştirdi

Avcıoğlu: Arıklı toplumun aklıyla dalga geçmeye çalışmaktan utanç duymuyor

Avcıoğlu Facebook hesabında yaptığı açıklamada, Arıklı’ya birtakım sorular yönlendirdi. Avcıoğlu, Arıklı’ya “Allah’tan korkmuyor musunuz” diye sordu.

Avcıoğlu’nun açıklamasının tamamı:

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı toplumun aklıyla dalga geçmeye çalışmaktan hala hiç utanç duymuyor!

Erhan Arıklı’nın 6 Aylık Bakanlığı döneminde KIBTEK’te 4 adet Akaryakıt Temini İhalesi İPTAL EDİLDİ, 2 adet Akaryakıt Temini İhalesi ERTELENDİ, sonuçlandırılan İhale Sayısı ise 0 (SIFIR) !
11 Haziran 2021 – Erhan Arıklı:

“KIBTEK’in 220 bin tonluk yakıt alım ihalesinin 4 firmanın Merkezi İhale Komisyonu’na başvurarak, 10 günlük erteleme talep etmesi nedeniyle ertelendiğini” belirtti

10 Haziran 2021 – Merkezi İhale Komisyonu:

“KIBTEK’in 220,000 Ton Akaryakıt ( Fuel-Oil )Temin ve Taşıma İhalesi, İhale Makamının istemi üzerine (KIBTEK’in talebi üzerine), 24 Haziran 2021, Perşembe günü, saat ö.e 10.00’a ertelenmiştir.

11 Haziran 2021 – Erhan Arıklı:
“Her ihtimale karşı TPIC’ten alınmak için 36 bin ton yakıtın hazır bekletildiğini” doğruladı.

9 Haziran 2021 – KKTC Bakanlar Kurulu:
“36,000 Ton Akaryakıt ( Fuel-Oil ) temininin TPIC tarafından sağlanması.” kararı alındı.

Özet:
– 9 Haziran’da Bakanlar Kurulu Doğrudan Alım Kararı üretildi.

– 10 Haziran’da KIBTEK’in talebi üzerine İhale ertelendi.

– 11 Haziran’da Erhan Arıklı gerçek dışı açıklamalarla kılıf uydurdu.

11 Haziran 2021 – Erhan Arıklı:

“Yakıt ihalesinin 32 dolara neticeleneceğini düşündüğünü” kaydetti.

Sn. Arıklı’ya soruyoruz:

1-) Ortada bir İhale ertelemesi veya iptali yokken TPIC’den doğrudan alım kararını NEYE DAYANARAK aldınız?

2-) Ortada bir gerekçe yokken TPIC’den Doğrudan alım kararı üreterek, Kamu İhale Yasasını İhlal edip, SUÇ İŞLEMİŞ olmuyor musunuz?

3-) İhalenin erteleme talebinin kimden ve hangi gerekçe ile geldiği belli iken kamuoyunu YANILTACAK AÇIKLAMALARA neden başvurma gereği hissettiniz?

4-) Keşif Bedeli (TAVAN FİYAT) 28 $/Ton olan İhalenin, 32$/Ton fiyata SONUÇLANMASINI nasıl beklersiniz?

5-) Tüm tekliflerin Keşif Bedelinin üzerinde gelmesi ve Keşif Bedelinin arttırılmaması halinde İHALENİN İPTAL EDİLECEĞİNİ bilmiyor musunuz?

6-) 32$/Ton’a sonuçlanmasını beklediğiniz ihalenin keşif bedelinde bulunan 880,000$ farkı (4 $/Ton x 220,000 Ton = 880,000$) karşılayabilmek için İhalenin Keşif Bedelini ARTTIRACAK MISINIZ?

7-) Son İhalede en iyi teklif 32.46$/Ton iken, mevcut İhalenin ise 32$/Ton fiyata bağlanmasını beklerken İhalede 28$/Ton Keşif Bedelini ihalenin yeniden iptal olması ve TPIC’den DOĞRUDAN ALIM YAPABİLMEK için mi belirlediniz?

8 -)  İhaleleri sonuçlandıramayacak şekilde açarak ve/veya iptal ederek, İhaleyi alması muhtemel firmaları KIBTEK ihalelerinden uzaklaştırarak, teklif atmamalarını sağlayarak yakıtı İHALESİZ olarak TPIC’den mi almanın yolunu açmaya mı çalışıyorsunuz?

9-) 2011-2016 arasında, %3.5 Kükürt oranlı yakıtı 3 yıl boyunca yakıtı 55$/Ton fiyattan KIBTEK’e satan TPIC ve bu sözleşmeleri imzalayan KKTC Yetkilileri hakkında SORUŞTURMA AÇTINIZ MI?

10-) İhaleye katılan firmalardan birinin yetkilisi yakıtı TPIC’den doğrudan alımla aldığınız fiyattan daha düşük fiyattan vereceğini vurgulayarak, size meydan okuyor. TPIC’in daha düşük fiyata vereceğini NASIL GARANTİ ediyorsunuz?

11-) İddia ettiği gibi ilgili özel şirket yakıtı TPIC’den daha düşük fiyata verebiliyorsa, KIBTEK’i NE KADAR ZARARA uğrattınız? HESABINI VERECEK MİSİNİZ?

12-) Vurgun-Rant vs derken, yukarıda saydığımız, bol miktarda SORU İŞARETİ VE ŞAİBE içeren icraatlarınızı mı kasdetmiştiniz?

13-) Temiz Eller derken isimleri onlarca soruşturma raporunda geçen, hatta bazılarının mahkemeleri başlamış olan kişileri makamlarında tutmayı, BİRLİKTE ÇALIŞMAYI mı kasdetmiştiniz?

14-) Hep söylediğiniz gibi: ALLAH’TAN KORKMUYOR MUSUNUZ?











Başa dön tuşu