KıbrısManşet

Tekerleme gibi Kıb-tek yönetimi: Usulsüzlük akıyor!

Hakkında soruşturma olan kişi, hakkında soruşturma olan bir başka kişiyi, hakkında soruşturma açılan bir başka kişinin soruşturmasına, ‘Soruşturma memuru’ olarak atadı

Aklımızla alay ediyorlar

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) personellerinden biri hakkında geçtiğimiz günlerde bir soruşturma açıldı.

Bunun üzerine kurum, ‘Soruşturmanın selameti için’ diyerek, ilgili personeli Mağusa bölgesinde görevlendirdi ve soruşturma bitene kadar burada kalacağını belirtti.

Erdoğan’ın skandal ataması

Ama asıl skandal ise, kurum müdürü Gürcan Erdoğan‘ın, bu soruşturma için ‘Soruşturma memuru‘ atadığı kişi ile ilgili.

Hakkında sayısız iddia, dava ve soruşturma bulunan müdür Erdoğan bu soruşturma için, hakkında 4 farklı konudan 2 ayrı soruşturması olan ve Sayıştay raporlarında adı geçen müdür muavini Mehmet Özçelik‘i atadı.

Kim kimi soruşturacak?

Üstelik Özçelik’in, tüm bu soruşturmalara rağmen, Mağusa’ya gönderilen personele yapıldığı gibi, ‘Soruşturmanın selameti’ denilerek görev yeri değiştirilmedi.

Yani bu durumda, hakkında sayısız iddia, dava ve soruşturma olan Erdoğan, hakkında 2 ayrı soruşturma olan Özçelik’i, hakkında soruşturma açılan bir başka kişinin soruşturmasına, ‘Soruşturma memuru’ olarak atamış oldu.

Ombudsman’a rağmen!

Özçelik ayrıca, Ombudsman Emine Dizdarlı‘nın (Yüksek Yönetim Denetçisi), ‘Usulsüzce vekaleten/asaleten atama’ yapıldığı iddialarıyla ilgili yürüttüğü hali hazırda bir soruşturma varken, yeni atamalar için itirazı olmadığını belirten bir yazı da yazdı.

Özçelik hakkında açılan soruşturmalar:

Haziran 2020:
-Yönetim kurulu Asbaşkanı’na tehdit içeren üslup
-Kurumun ortak kullanımında olan aracı teslim etmemek
-Kurumun dış yazışmalarında kural dışı hareket etmek

Nisan 2021:
-2020 yılının Ağustos ayında, Mors Ltd’e 273 bin 411 Dolar’lık faturanın 2 kez ödenmesinde, kontrol görevini yerine getirmemesi
-2003 yılındaki Sayıştay Raporu’nda da yine Mehmet Özçelik’in adı geçiyor.

2003 tarihli Sayıştay raporunun 2273. sayfası

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu