KıbrısManşet

Tatar’ın temennisi: İnşallah ekonomik hayat eski boyutlarına gelecek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Hamza Ersan Saner ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası, “İnşallah ekonomik hayat eski boyutlarına gelecek” dedi

Tatar: Süreç iyi yönetildi

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında Covid-19 vakaları ve Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeleri değerlendiklerini belirterek sürecin iyi yönetildiğini iddia etti. Tatar, aşılama çalışmalarıyla eylülde yüz yüze eğitimin başlaması beklentisi içinde olduklarını söyledi.

“Bize kimse çözüm empoze edemez”

22 Haziran Salı günü BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs konusunda görevlendirdiği üst düzey yetkili Jane Holl Lute’un kendisini ziyaret edeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Kendisine son pozisyonumuzu anlatacağız. Lute görüşmesinden sonra Sayın Başbakan’ın davetiyle Bakanlar Kurulu’na da katılacağım” diye konuştu.

Tatar, Kıbrıslıtürk tarafının pozisyonunun ne olduğunu, eşitlik temelinde iki devletli bir çözüm istediklerini kaydederek açıkladı ve “Bize kimse çözüm empoze edemez” dedi.

Tatar, cumartesi günü Antalya’da dünyanın çeşitli ülkelerinden temsilcilerin katılacağı önemli bir toplantıya katılacağını ve burada da çeşitli görüşmeler yapacağını açıkladı.

 











Başa dön tuşu