KıbrısManşet

Tüm bilgileri bildiği ve örtbas ettiği iddia ediliyor

Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun 2015 yılında Gazeteci Yazar Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili özel bir ekip kurduğu, araştırma sonucunda öğrenmiş olduğu bilgileri kamuoyundan sakladığı iddia ediliyor

Tüm Bilgileri bildiği ve örtbas ettiği iddia ediliyor

Yeni Bakış gazetesinin iddiasına göre, 16 mart 2015 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gazeteci Yazar Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili  St. Barnabas Manastırı ve civarında aldığı ihbarı değerlendirmek için özel bir ekip kurarak araştırma yaptı.

Ancak Eroğlu, araştırmanın sonucunda öğrenmiş olduğu bilgileri kamuoyundan sakladı. Derviş Eroğlu’nun Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili tüm bilgileri bildiği ve konuyu örtbas ettiği iddia ediliyor.

Gazeteci Yazar Kutlu Adalı,  1996 yılında evinin biraz ilerisinde öldürüldü. Adalı cinayetinin St. Barnabas Kilisesinde bulunan dünyada ikinci olan el yazması incilin operasyon sonrasında kaçırıldığını ve o bölgeye gömülmesiyle ilgili olduğu belirtiliyor.

Arama sonucunda incilin bulunduğu, ancak
konunun çok gizli tutulduğu ifade ediliyor

Yıllar sonra 2015 yılının başlarında ihbar üzerine dönemin cumhurbaşkanı Eroğlu, çok gizli bir evrakla özel bir heyet kurulması ve o bölgede incilin aranması emrini verdi.

Yapılan arama sonucunda incilin bulunduğu, ancak konunun çok gizli tutulduğu ifade ediliyor. İncilin ortaya çıkması halinde Kutlu Adalı cinayetinin de ortaya çıkacağı ve  dönemin iki komutanına dayanacağından bu konunun  hiç gündeme gelmediği ve kamuoyundan saklandığı iddia ediliyor.

Haberin devamı için TIKLAYINIZ











Başa dön tuşu