EkonomiKıbrısManşet

Değirmencioğlu: Biden-Putin bugün görüşüyor. FED toplantısı bu akşam. Piyasalar temkinli!

G7 ve Nato zirvesi, özelinde de Erdoğan-Biden görüşmesi artık geride kalırken, Türk mali piyasaları dün günü olumsuz bir şekilde tamamladı.

USDTRY kuru, hatırlanacağı üzere, Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, faiz konusunda TRT ekranlarında yaptığı açıklama ile 8,88 seviyesine kadar ilerlemişti. Akabinde, S400 konusunun çözüleceği beklentisi, hatta çözüldüğü dedikodusu ile 8,28 seviyesine varan bir geri çekilme kaydetse de, dün gün içinde yeniden 8,60 seviyesine yelken açtı.

USDTRY kurunda, mevcut beklentiler ve ekonominin geçtiği darboğazı bir ara getirdiğimizde, duruşumuz aslında pek de değişmediği ve riskleri halen daha yukarı yönlü görmeye devam ettiğimiz söylemek gerekiyor.

Dün hisse senedi piyasası, USDTRY kurunun kazanımlarını geri vererek sert bir yükseliş yaşamasına paralel, sabah saatlerinde sert bir satış baskısına maruz kalsa da, günün ikinci yarısında tablo bir nebze de olsun değişti. Özelinde, piyasalarda, tıpkı Nato Zirvesi öncesi S400 konusunda mutabakat sağlandığı haberi gibi, bu sefer de ABD’de görülen Halkbank davası ile ilgili bir uzlaşı olduğuna ilişkin bazı söylentiler, endekste düşüşü durdurdu.

Bu minvalde, Halkbank hisseleri günü %6 yükselişle tamamlarken, BİST100 endeksi de kayıplarının bir kısmını telafi ederek günü %0,8 oranında düşüşle tamamladı. Dedikodu mekanizmasının son dönemlerde etkili olmaya başladığını görüyoruz. Halkbank konusunda bir mutabakat olmadığı bizzat Banka tarafından dile getirildi!

Bültenin devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu