KıbrısManşet

Vadilili: Tehdit içeren tepkiler geliyor

Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı Oğuz Vadilili, İnşaat Mühendisleri Odası’nın basın açıklamasına tehdit içeren tepkiler geldiğini belirtti ve “Korkutma ve susturma girişimleri devam ediyor” dedi

Vadilili: Katılıyoruz

Vadilili yaptığı yazılı açıklamada, İMO’nun  Mağusa surları üzerine bayrak dikilmesi, Lefkoşa’ya yapılması planlanan 500 yataklı yeni hastane ve yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı projelerinin değerlendirildiği yaptığı değerlendirmeye aynen katıldıklarını belirtti.

Vadilili, “Projeleri bizler de İMO gibi ‘Kıbrıs Türk Toplumu’nun yok oluş projeleri’ olarak değerlendirdiğimizi kamuoyunun bilgisine getirmek isteriz” dedi.

“Dozaj her gün arttı”

Ülkenin demokrat insanlarına karşı dozajı her geçen gün artan, her platformda yapılan korkutma ve susturma girişimlerinin devam ettiğini vurgulayan Vadilili, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle sosyal medya kullanılarak genellikle de troller kullanılarak demokrat insanlarımız görüşlerini korkusuzca ve özgürce dile getirdikleri için adeta küfür ve tehdit söylemleri ile linç edilmeye çalışılmaktadır. İMO başkanı ve yönetim kurulu da toplumumuzu uyanışa çağıran açıklamasıyla bundan nasibini almıştır.

“Kabul edilebilir değil”

Bunun kabul edilebilir olmadığını belirterek, Yerbilim Mühendisleri Odası olarak yetkililere bu ülkenin demokrat insanlarının tehdit ve küfürlü söylemler ile linç edilmesi girişimlerine karşı bir şeyler yapmayı düşünüyor musunuz diye sormak istiyoruz?”











Başa dön tuşu