KıbrısManşet

Kent Pazarı Salı günleri de açık olacak

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı kent pazarının bu haftadan itibaren kurulacağını duyurdu

Harmancı: Kent pazarı, merkez Lefkoşa’da gerçekleştirilecek

LTB kent pazarı geleneksel olarak yıllardır pazar günleri kurulmakta olduğunu belirten Harmancı, pandemi döneminde pazar günleri sokağa çıkma yasağından dolayı hem pazarcı esnafın gelir kayıplarını minimuma indirmek hem de halkın alıştığı pazardan mahrum bırakmamak için Cumartesi gününe pazarı aldıklarını söyledi.

Harmancı, Yeni yerinde ve yeni gününde olacak olan kent pazarının bu haftadan itibaren Merkez Lefkoşa’da kurulacağını duyurdu.

“Yüzde 60’ın üzerinde katılımcı pazar günü için görüş bildirdi”

Kent pazarının hangi gün olacağıyla ilgili  628 kişiyle anket yapıldığını ifade eden Harmancı, ankete katılanların yüzde 60’ının üzerinde kent pazarının Pazar günleri kurulması yönünde  görüş bildirildiğini ifade etti. 

Harmancı’nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Herkese merhaba, son 3 gündür kamuoyunda Lefkoşa Türk Belediyesi açık pazar (kent pazarı) günü hakkında çeşitli yorum, görüş, eleştiri ve eleştirinin bir kaç tık ötesine de bazen geçebilen ifadedeler mevcut. Öncelikle belirtmek isterim ki LTB kent pazarı geleneksel olarak yıllardır Pazar günleri kurulmaktadır.

Pandemi döneminde Pazar günleri sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı hem pazarcı esnafımızın gelir kayıplarını minimuma indirmek hem de halkımızı alıştığı pazardan mahrum bırakmamak için Cumartesi gününe pazarı almıştık. Yeni yerimiz umarım hava müsaade ederse bu akşam farklı etkinliklerle açılacak biz de bundan böyle Kent pazarımızı Merkez Lefkoşa’da gerçekleştireceğiz.

Pazarcı esnafımızla gerçekleştirdiğimiz tanıtım toplantısında gün konusu da gündeme geldi elbette. Orada parçalı bir yapı ve istek durumu vardı. Muhtarlarımızla yaptığımız toplantıda muhtarlarımızın yüzde 90’ı Açık pazarı Pazar günü kurulmasını sağlık verdi. Bizde o gün bir muhtarımızın önerisi üzerine halka muhtarlar aracılığı ile anket yaptırma kararı almıştık.

628 kişiye yapılan anket sonucu da yüzde 60’ın üzerinde kent pazarının Pazar günleri kurulması yönünde ankete katılanlar görüş bildirdiler. (Ankete katılanların isim soy isim yaş ve telefon numaraları alınmıştır). Elbette bu bir görüş, ayrıca sadece pazar yeri olarak da dizayn etmediğimiz bu mekanda cumartesi farklı aktiviteleri gerçekleştirebilmemiz de önemli bunu da mekanın canlı bir şekilde özellikle yaz aylarında yaşaması için düşünmek zorundayız.

Pazar günü kurulum yapmak istemeyen esnafımıza ayrıca Salı günü de burada yer alma şansı sağlanacak.

Tüm bunların ışığında Lefkoşa Türk Belediyesi Kent pazarının eskiden olduğu gibi bu haftadan itibaren Pazar günleri kurulacağını kamuoyu ile paylaşmak isterim.











Başa dön tuşu