KıbrısManşet

Amcaoğlu: Bakanlık olarak bize danışılmadı ve haber verilmedi

Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, UBP Milletvekili Sunat Atun‘un, ‘Din okullarının önünü açacak olan yasa değişikliği önerisinden haberi olmadığını söyledi

Amcaoğlu: Bakanlık olarak bize sorulmadı, haberimiz yok

Konuyla ilgili Özgür Gazete‘ye konuşan Bakan Amcaoğlu Atun’un, Genel Ortaöğretim Dairesi Yasası’nın 2’nci maddesinde yer alan ‘Okul’ tefsirinin değiştirilmesi için hazırladığı ve Resmi Gazete‘de yayımlanan değişiklik önerisinden haberi olmadığı söyledi.

Amcaoğlu, “Hiçbir bilimsel araştırma yapılmamış olan ve bakanlığın haberinin olmadığı bir konu ve öneri. Her vekilin yasa ya da değişiklik önerisini sunmaya elbette hakkı var ama eğitimle ilgili bir öneri yapılmış. Bize danışılmadı ve haber verilmedi” dedi.

Öneride bahsi geçen değişikliğin çok önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Amcaoğlu, konu hakkında ne bakanlıkla ne de uzmanlarla herhangi bir istişare yapılmadığının da altını çizdi.

Neler olmuştu?

UBP Milletvekili Sunat Atun, Genel Ortaöğretim Dairesi Yasası’nın 2’nci maddesinde yer alan ‘Okul’ tefsirinin değiştirilmesi için öneri hazırlamış ve ‘İlahiyat Ortaokulu’ ve İlahiyat Lisesi’ ifadelerinin yasadaki ‘Okul’ tanımı altına eklenmesini istemişti.

İlgili haberimiz için TIKLAYIN

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu