KıbrısManşet

Özyiğit’ten ‘din okulları’ önerisine çok sert tepki

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Özgür Gazete’nin gündeme taşıdığı UBP Milletvekii Sunat Atun’un ‘dini okullar açılsın’ önerisine sert tepki gösterdi, bu toplumun bunu kaldıramayacağını vurguladı

Özyiğit: Çağrıda bulunduk

Mecliste konuşan Özyiğit, Engelliler Yasası’nda bir değişiklik yapılması gerektiğini; fakat kapsamlı değişiklik yapmayan azınlık hükümetine yönelik “Hükümet diyalog kurma ve uzlaşma özürlüdür” dedi.

Seçim tarihi konusunda anlaşma sağlanmasına yönelik muhalefetin çağrı yaptığını belirtti. Özyiğit, çağırılarının UBP’nin kurultay kavgası nedeniyle olumlu sonuçlanmadığını ifade etti.

“Hükümet el altında bir şeyler yürütüyor”

Hükümetin vurdumduymaz bir tavır içinde olduğunu ve el altından bir şeyler yürüttüğünü kaydetti.  Türkiye ile hastane yapılması konusunda sözleşme imzalandığını ifade eden Özyiğit, arazinin Türkiye devredildiğini vurguladı.

Türkiye’nin Kıbrıs’ın kuzeyinde yolları da yapacağını kaydeden Özyiğit, “Yolları da mı vereceğiz?” sorusunu sordu.

“Amcaoğlu’nu kutluyorum”

UBP Milletvekili Sunat Atun’un din okulları kurulmasına yönelik önerisi karşısında Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun dik durduğunu, bu davranışı nedeniyle Amcaoğlu’nu kutladığını ifade eden Özyiğit, “Ümit ederim sonuna kadar dik durur. Bu toplum bunu artık kaldırmaz” dedi.

İlgili haberimiz için TIKLAYIN











Başa dön tuşu