KıbrısManşet

Bir tepki de Eylem’den!

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Sunat Atun‘un dini okullar açılması için Cumhuriyet Meclisi’ne öneri sunacağı Özgür Gazete tarafından ortaya çıkarılması sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor

Eylem: Suudi Arabistan müfredatı boşuna değildi

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) eski başkanlarından Selma Eylem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2011 yılında meslek liselerine ilahiyat alanı açma girişimi, sonrasında ilahiyat kolejinin açılarak Suudi Arabistan müfredatı uygulanması ve külliyenin oluşturulmasının boşuna olmadığını söyledi.

Eleştirilerine sert bir şekilde devam eden Eylem, vakıflar kurdurulduğunu hatırlatarak,   gençlere yönelik kamplar, protokollerle dayatmalar, baskılar, müdahaleler, vatandaşlıklar, anayasa/ yasa tanımaz kararlar, elçilik- vakıflar idaresi işbirliğinde organizasyonların da boşuna olmadığını vurguladı.

Eylem açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Öğretmen sendikalarına, basına saldırmalar, boşuna değil. Tüm bunlar orda ne varsa burada da aynisini yaratma çalışmalarıdır.

“Bunları sadece izleyenler şimdi boşuna konuşmayın”

Aynı sorgulamayan, boyun eğen, biat eden toplum modeli, ayni gerici, dinci, eğitim sistemi, şimdi talimatla yasa önerisiyle ayni okul türleri, ayni demokrasi ve özgürlük katli, ayni tek adam rejimi. Boşuna değil hiçbiri. Bunları sadece izleyenler boşuna konuşmayın şimdi!!!











Başa dön tuşu