KıbrısManşet

Atan: UBP Zaroğlu ile destek karşılığı pazarlık yaptı

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı‘na bağlı birçok daire ve kurumun Başbakanlık‘a bağlanarak, yöneticilerinin de YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu tarafından atanacağını söyledi

Atan: UBP Zaroğlu ile destek karşılığı pazarlık yaptı

Özgür Haber‘de Pınar Barut’un sorularını yanıtlayan Kamusen Başkanı Atan, memlekette yapılan hiçbir atamanın liyakat usulüne göre yapılmadığını ve tamamen ahbap çavuş ilişkisinin baz alındığını söyledi.

Atan, UBP’nin koltukta kalmak uğruna kapalı kapılar ardında pazarlıklarını devam ettirdiğini söyleyerek, UBP ve YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu ile ilgili bomba bir iddia ortaya attı.

“Zaroğlu’na bu yetki neden veriliyor? Çünkü yakında seçim var”

Zaroğlu’na UBP kanadından yapılan bir teklif olduğunu söyleyen Atan şunları kaydetti:

“UBP, Zaroğlu’na ‘Bana destek verirsen Limanlar Dairesi, Spor Dairesi ve Kıbrıs Sigorta Yönetim Kurulu üyelerini sen atayacaksın, bu yetki sende olacak’ dedi.

Bu daireler şu anda Ekonomi ve Enerj Bakanlığı’na bağlı. Buradan alınıp Başbakanlık’a bağlanacak ve gizli yönetici de Zaroğlu olacak.

Zaroğlu’na bu yetki neden veriliyor? Çünkü yakında seçim var ve Başbakan o koltukta kalabilmek için bulunduğu mevkiyi seçim yatırımı olarak kullanıyor.

“Bu gibi liyakatsız görevlendirmeler tamamen seçim yatırımıdır”

Şu an ülkeyi idare eden UBP, kendi içindekileri gören ve dıştakileri görmeyen bir yapıya bürünmüştür.

UBP bu güne kadar gelmiş geçmiş en iradesiz ve vatandaşına sahip çıkmayan, kendi seçmeni de dahil hiç kimsenin hassasiyetlerini görmeyen, en kötü hükümet olarak tarihe geçecektir.

Onlar da biliyorlar ki, bu sendikaların kökünü kuruturlarsa, basının sesini kısarlarsa ve örgütlü mücadeleyi baltalarlarsa ancak o zaman önleri açılacak. Yargıya polise ve siyasete güven bu ülke tarihinde hiç bu kadar zedelenmemişti”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu