KıbrısManşet

Erhürman: Bunun sonu karanlığa gidiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, milletin ‘geçim’ derdinde olmasına rağmen, hükümetin kurultay derdinde olduğunu söyledi

Erhürman: Bunun sonu karanlığa gidiyor

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda konuşan Erhürman, muhalefetin üye vermediği Ad-Hoc Komite’de hem erken seçim hem de Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nın görüşülmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Erhürman, “Bu durum, memleket tarihinde görülmedi. Millet ‘geçim’ derdinde olmasına rağmen, hükümet kurultay derdinde. Bunun sonu karanlığa gidiyor” dedi.

“Biz yaşatacağız’ diyeceksiniz. Siz neyini yaşatacaksınız?”

Hükümetin 27 parmakla sürekli muhalefeti tokatlayacağını zannettiğini vurgulayan Erhürman, hükümet sıralarına seslenerek, “Bu ciddiyetsizliğin sorumlusu sizsiniz, haddinizi aştınız” ifadelerini kullandı.

Erhürman, “Kurdum dediğiniz devletin Anayasa’sını, meclisinin içtüzüğünü ihlal edeceksiniz, meclisin ve yargının itibarini sarsacaksınız, sonrada ‘Biz yaşatacağız’ diyeceksiniz. Siz neyini yaşatacaksınız?

Erhürman, Halkın Partisi’nden (HP) ayrılarak UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti‘ne hükümete destek veren bağımsız 3 vekile de seslenerek, “‘Dışardan ben bu hükümete destek verdim, çünkü memleket hükümetsiz kalsın istemedim’ diyenler, el kaldıracağınız şey, bu memleketin ne hale getirileceği sonucunu doğuracak” dedi.











Başa dön tuşu