KıbrısManşet

Erhürman: Yarından itibaren sokağa çıkıyoruz, halkla buluşuyoruz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkedeki sorunların uzun vadeli bir kalkınma ve eylem planıyla aşılabileceğini belirterek, yarından itibaren CTP olarak sokağa çıkacaklarını kaydetti

Erhürman: Yarından itibaren sokağa çıkıyoruz, halkla buluşuyoruz

Erhürman, parti milletvekilleriyle yaptığı ‘Vardık, Varız, Var olacağız‘ başlıklı basın toplantısında, ülkeyi düzlüğe çıkaracak formülün açık olduğunu, bu memlekette kendi ayakları üzerinde durmanın da mümkün olduğunu söyledi.

Erhürman, “Üstelik CTP, bunu kendi hükümet dönemlerinden örnekler vererek söyler. En azından 2018 yılının Ağustos ayında döviz krizi olmasına rağmen, tarihte ilk defa 334 milyon TL GKK’ya ödenme yapılmasına rağmen süreci yönettik. Bu bizim kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiye sahip olmamız için hiç bir şey yapılmamasına rağmen bunun mümklün olduğunu gösteriyor” dedi.

“Sorunları uzun vadeli bir kalkınma ve eylem planıyla aşabiliriz”

Sorunun farkında olduklarını söyleyen Erhürman, hükümetlerin istikrarsız olması ve bir hükümetin başlattığı projenin bir sonraki hükümet tarafından devam ettirilmediği gerçeğinin ortada olduğunu belirtti.

Erhürman, “Bu durum, gerek eğitim gerek turizm gerekse diğer tüm alanlarda yapmak istediklerimizi engelliyor. Çözüm formulümüz çok net; bu işi ancak uzun vadeli bir kalkınma ve eylem planıyla aşabiliriz. Bunu da meclisten geçirerek, gerekirse muhalefetin de oyunun dahil olduğu nitelikli çoğunlukta geçirerek, gelecek tüm hükümetleri bağlayacak noktaya getiririz” dedi.

“Reformları Kıbrıs Türk halkının iradesi belirler”

Türkiye ile imzalanan protokollerin artık zemininin kaydığını söyleyen Erhürman, bu protokollerin doğru zemine oturtulması gerektiğini vurguladı.

Erhürman, “Reformları Kıbrıs Türk halkının iradesi belirler. Buna göre protokol imzalanır ve iktidarda hangi hükümet olursa olsun, onunla birlikte Türkiye de bunu takvimine uygun biçimde yerine getirir” dedi.

“Sokağa çıkacağız”

Erhürman, yarından itibaren halkla buluşmak için sokağa çıkacaklarını ve sonraki eylemlerinizi de istişare ederek belirleyeceklerini söyledi ve Kıbrıs Türk toplumunun çözüm için yeterli potansiyele sahip olduğunu vurguladı.











Başa dön tuşu